Îți dorești să faci o prăjitură pentru care cei mici să se bată și să îți mai ceară o porție? Căciuli rusești, celebrul desert pe care copiii îl adoră are parte de foarte mulți fani, așa că trebuie neapărat să îl prepari la tine acasă pentru a demonstra de ce abilități te bucuri în bucătărie. Există un secret simplu pe care să îl respecți pentru ca aceaste prăjituri să fie extrem de delicioase.
De multe ori te poți regăsi în impas atunci când trebuie să gătești ceva pentru cei mici. Aceștia sunt extrem de pretențioși atunci când vine vorba despre prăjituri, dar desertul pe care o să îl prezentăm te va face să cunoști succesul în bucătăria de la tine de acasă! Prăjiturile denumite căciuli rusești sunt extrem de gustoase, iar rețeta nu este așa de grea precum te așteptai.
Înainte de toate, trebuie să pregătești blatul de cacao. Pentru acest pas îți trebuie 3 ouă, 70 de grame de făină albă, 10 grame de pudră de cacao, 90 de grame de zahăr și un vârf de linguriță de sare. Începe prin a mixa ouăle întregi până ce se omogenizează. După, adaugă zahărul și puțină sare și continuă să amesteci până când obții o textură cremoasă.
Pune făina amestecată cu pudra de cacao în vas și omogenizează totul cu o lingură prin mișcări de jos în sus. Pregătește tava cu hârtia pentru copt unsă cu ulei și toarnă amestecul obținut. Aluatul trebuie să se coacă timp de 15 minute la 170 de grade, iar apoi tava se va lăsa la răcit.
Urmează blatul de vanilie unde o să folosești exact ingredientele de mai sus, doar că trebuie să adaugi jumătate de plic de zahăr vanilat. Se vor repeta toți pașii menționați mai sus, ținând cont că aluatul se formează la fel. Pregătește din nou cuptorul și lasă și această compoziție pentru 15 minute la 170 de grade.
Pentru crema de vanilie o să ai nevoie de 3 gălbenușuri de ou, 400 de ml de lapte, 4 linguri de amidon de porumb, 8 linguri de zahăr, o jumătate de fiolă de esență de vanilie, 50 de grame de unt și 200 de grame de mascarpone. Acest deliciu culinar se prepară foarte ușor. Începe prin amesteca gălbenușurile cu amidonul și zahărul, iar apoi adaugă laptele treptat. Mare grijă la cocoloașe!
Pune amestecul la foc mic și amestecă încontinuu până când crema devine ca o budincă. După un minut după ce focul s-a stins trebuie adăugat untul și amestecat din nou. Lasă totul la răcit și încorporează ingredientul final, anume mascarponele, cu ajutorul unui mixer. Lasă crema la frigider pentru maxim o jumătate de oră.
Pentru a obține forma prăjiturilor trebuie să folosești un pahar. Este nevoie să te ajuți și de o farfurie plină cu nucă de cocos pentru a obține efectul pe care ți-l dorești. Crema o să fie distribuită în continuare pe fiecare cerculeț din blatul de cacao și vanilie, apoi prăjiturile trebuie să fie tăvălite prin vasul ce conține nuca de cocos.
Pentru glazura de ciocolată te poți folosi de tehnica bain-marine, topind ciocolata într-un vas alături 50 de grame de unt și 2 linguri de apă. Fiecare desert poate să fie uns cu această cremă absolut delicioasă, dar mai trebuie respectat un pas înainte ca prăjiturile să fie servite. Ele trebuie să stea la frigider timp de două ore înainte de a fi mâncate, altfel rețeta nu o să fie completă.