14 mai 2021 | 18:35

A pus iaurt și kiwi peste carnea crudă și a lăsat-o în frigider, la rece. Ce s-a întâmplat în câteva ore este uimitor

Diverse
A pus iaurt și kiwi peste carnea crudă și a lăsat-o în frigider, la rece. Ce s-a întâmplat în câteva ore este uimitor
Marinarea cărnii cu kiwi și iaurt

Iaurtul și kiwi-ul sunt două elemente care conțin acid. Este extrem de important ca atunci când vrei să lași o carne la marinat să pui peste ea ingrediente care conțin acid, precum vinul, zeama de lămâie sau laptele bătut.

Cum să frăgezești carnea cu ajutorul fructelor

În acest fel, carnea va fi fragedă datorită acidului care pătrunde în ea. În plus, trebuie să te asiguri că marinata conține ierburi aromatice, sare și piper, dar și puțin ulei, astfel încât bucata de carne să preia toate aromele.

Dacă vrei să faci o marinată delicioasă, trebuie să știi că vasul în care lași carnea peste noapte trebuie să fie din sticlă sau plastic. O poți lăsa și într-o pungă care se închide ermetic.

Fă marinata din ulei, fructe precum kiwi sau ananas, iaurt sau lapte bătut, ierburi aromatice, sare și piper. Ai grijă să masezi bine carnea pe toate părțile, astfel încât aromele să pătrundă în ea.

Cel mai bine este să lași carnea la marinat peste noapte, adică 12 ore. Dacă ai cărnuri de genul pulpelor de pui, le poți cresta astfel încât să își ia gust și carnea de la interior, nu doar de la exterior.

Fructe precum ananasul sau kiwi-ul sunt agenți de frăgezire, pentru că ele conțin o enzimă care distruge țesutul cărnii. Poți pune 60 de ml de iaurt simplu, suc de ananas sau bucăți de kiwi pentru jumătate de kilogram de carne.

Ce să pui în marinata pentru carne

Trebuie să ții carnea în această zeamă la frigider peste noapte. E important să permiți cărnii să ajungă la temperatura camerei înainte de a o găti, asta pentru a se face și în interior.

Peștii și fructele de mare nu trebuie marinate decât pentru 30 de minute, în timp ce puiul poate sta cam 2 ore la frigider în această marinată. La pește și fructe de mare, poți să renunți la acid, pentru că sunt oricum foarte fragezi. Poți folosi ierburi aromatice și ulei de măsline.

În plus, dacă faci carnea pe grătar, ai grijă să îndepărtezi marinata de pe carne, pentru că se va arde. Trebuie să ai un grătar încins, dar fără flăcări, iar căldura să fie distribuită în mod egal.

Cel mai bine este să întorci carnea de mai multe ori până se face pe toate părțile, iar după ce o iei de pe grătar să se odihnească 10 minute pe un tocător de lemn, înainte de a fi consumată.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Acești români scapă de o plată. Actele pe care le vor face gratis
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Îți golește contul de toți banii. Avertisment ANAF pentru românii care au de dat bani la stat
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Putin amenință cu ARMA NUCLEARĂ! L-a SCOS DIN MINȚI planul lui Zelenski
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro