Odată cu relaxarea restricțiilor și redeschiderea localurilor, și nunțile vor deveni o posibilitate. Viitoarele cupluri își pot planifica deja ca după 1 iunie să poată face pasul cel mare. Mirii și nuntașii vor putea face nunți, dar nu fără a îndeplini anumite condiții clare.
Odată cu scăderea incidenței ratei de infectare, la nivel național, autoritățile sunt dispuse să mai relaxeze măsurile restrictive de până acum,. Printre acestea și posibilitatea ca de după 1 iunie, să se poată face nunți în localuri.
Sunt destul de multe cupluri care au așteptat această veste, spun oficialii organizatorilor de nunți și botezuri. Astfel că, după 1 iunie acest lucru va fi posibil, dar în anumite condiții de siguranță pentru toată lumea.
Vor putea participa la fericitul eveniment un număr strict de persoane, în general cei apropiați de viitori miri. Lăutarii vor putea fi și ei arvuniți pentru fericitul eveniment. O altă condiție importantă, spun autoritățile, este ca la evenimentul mirilor să fie prezntă și o asistentă medicală.
Motivul prezenței este simplu. Asistenta medicală va trebui să colecteze de la fiecare nuntaș probe biologice. Toți participanții sunt condiționați, mai spun autoritățile, de efectuarea unui test Covid-19 în prealabil, care să fie negativ. Dacă nu există dovada acestui test respectivul, sau respectivii, nu vor putea participa la fericitul eveniment.
Potrivit oficialilor Asociației furnizorilor din industria nunților, în 2020 peste 250.000 de cupluri ar fi trebuit să se căsătorească și să-și facă petrecerea de nuntă. Numai că, odată cu instaurarea restricțiilor acest lucru a fost imposibil, satfel că au fost amânate.
Acum, odată cu anunțul relaxări, lucrurile se vor aglomera, mai spun cei de la Asociația furnizorilor din industria nunților, iar perioada pentru astfel de evenimente va fi și mai scurtă față de alți ani.
”Dacă până anul trecut aveam două hostesse drăguţe la intrare, acum vom avea două asistente medicale. Dacă calculăm 250.000 de cupluri ori 80 de invitaţi în medie. Calculul arată căsunt 20 de milioane de invitaţii la nuntă în anul acesta.
Este un număr uriaş de persoane care în următoarele 4 luni ar apela fie la vaccinare, fie la testare.”, declară Alin Caraman, președintele Asociației furnizorilor din industria nunților.
Dacă cuplurile sunt fericite că vor putea să petreacă, de cealată parte organizatorii de astfel de evenimente spun că 2020 le-a adus pierderi majore. Acum, odată cu ridicarea interdicției, pierderile vor trebuie recuperate prin majorarea prețurilor și recuperarea acestora de la clienți, spune un organizator de evenimente.
”Sunt pe nişte pierderi foarte mari, trebuie să recupereze, de unde se poate decât de la consumator. Materia primă a crescut foarte mult.
În industria alimentară se simte această creştere. În principiu, ar trebui să se simtă o creştere a preţurilor sau o scădere a calităţii.”