Tudor Chirilă a câștigat foarte bine din afacerile sale în intervalul 2014 și 2018. Anii 2019 și 2020 l-au adus însă pe minus. Actorul nu doar cântă, joacă sau jurizează, ci vinde și magneți de frigider în mediul online.
”Agenția de Vise”, firmă înființată de Tudor Chirilă în anul 2003, a avut venituri totale de peste 830.000 de euro până în anul 2009. Entitatea a declarat profit substanțial doar în intervalul 2004-2007, în valoare de 100.000 de euro. În anii 2008-2009, firma lui nu a raportat profit la Registrul Comerțului.
Potrivit listafirme.ro, ”Agenția de Vise” a încheiat anul fiscal 2018 cu o cifră de afaceri de peste 2,3 milioane de lei, un record pentru cei 16 ani de existență. Profitul net declarat a fost de aproape 150.000 de lei, iar Chirilă a avut, în medie, doi angajați.
Firma lui nu se ocupă doar de concertele clienților săi, ci deține și un magazin online pe care se vând tricouri cu trupele din portofoliu, CD-uri, căni, calendare, insigne, rucsacuri și chiar magneți de frigider.
Actorul mai este acționar în firma ”X.B.S Imobiliare SRL”, alături de omul de afaceri Cristian Sima. Proiectul lor a luat naștere în anul 2007. Obiectul de activitate al firmei sunt agențiile imobiliare. Firma a avut doar pierderi, în 2011 însumate la 67.000 de euro.
Şi performanţele celeilalte firme, ”Firma lu` Tudor SRL”, arată câţi bani a câştigat vedeta din muzică și televiziune. Societatea comercială a avut mereu profit între anii 2013 și 2016, câștigul total fiind de aproape 600.000 de lei. În puținii ani de la înființarea sa, profitul net total a fost de 800.000 de lei, adică 175.000 de euro.
Internetul a fost pe butuci când artiștii de la noi au început, rând pe rând, să semneze o petiție prin care cer mai mulți bani de la stat ca ajutorul în această perioadă șubredă. Ulterior, Delia, Tudor Chirilă și alții care au semnat documentul au motivat că sumele de bani se referă și la personalul auxiliar și oamenii din spatele scenei.
„Scrisoarea deschisă nu este inițiată de mine (mi-ar fi plăcut să o fac) și sunt de acord că ea putea să includă un număr mai mare de artiști, dar cred că e mai important că ea există decât că nu întrunește un număr de semnături relevant. În ce mă privește, fac parte din categoria artiștilor care se poate susține în această perioadă, dar consider că vocea mea se poate pune și în slujba celor care nu sunt atât de vizibili/vocali.
Detractorii nu se gândesc însă că Vamă, de exemplu, nu înseamnă doar Tudor Chirilă, ci un grup de 10 oameni cu dificultăți financiare considerabile afectați de lipsa posibilității de a performa în profesiile lor. Vamă, ca multe alte trupe sau entități, înseamnă tehnicieni și instrumentiști, profesioniști ai industriei de spectacol. Acum, liber la hatereală”, a declarat Chirilă.