05 apr. 2021 | 17:43

Cât costă un bilet de tren pentru o bicicletă. Un brașovean a fost șocat să afle cât trebuie să plătească

Utile
Cât costă un bilet de tren pentru o bicicletă. Un brașovean a fost șocat să afle cât trebuie să plătească
”Normalizarea accesului la trenurile CFR ar fi un lucru destul de simplu”

Călătoria cu trenul ar trebui să fie una relaxantă, la standarde de calitate și, de ce nu, ieftină. Nu de puține ori ne-am trezit că pentru un drum cu trenul am plătit mai mult. Uneori mai mult decât dacă am merge cu avionul, vorbind aici de rutele interne. Deși anunțate anumite beneficii, surprizele se țin lanț când vine vorba de CFR Călători, cum a fost cazul unui brașovean care a vrut să meargă cu trenul.

Un bilet de tren pentru bicicletă mai scump decât unul pentru călători

Este cunoscut faptul că biletele pentru transportul cu trenul, servicii oferite de CFR Călători, au ajuns să fie mai scumpe. Asta dacă luăm în considerare calitate vagoanelor puse la dispoziția călătorilor. Dar surpriza mare a venit din partea unui brașovean. Acesta vroia să meargă cu trenul spre Sibiu, dar nu oricum, ci cu bicicleta.

Tânărul a relatat întreaga sa poveste pe Facebook. Într-o scrisoare deschisă adresată actualului Ministru al Tineretului și Sportului, Novak Carol Eduard, brașoveeanul a povestit despre cât a fost nevoit să plătească pentru un bilet de călătorie cu trenul, dar și pentru un bilet pentru bicicletă.

”Bună ziua, stimate Ministru al Tineretului și Sportului, Novak Carol Eduard! Chiar în clipa în care vă scriu, mă deplasez între Brașov și Sibiu pentru a ajunge la o competiție de ciclism pentru amatori. Am plătit 44.20 de lei pentru biletul meu și 45 de lei pentru bicicletă. Mi s-au calculat paușal 15 kg/bicicletă și 3 lei/kg pentru această încadrare de distanță și așa am ajuns la magicul 45.

Nici nu are rost să explic că bicicleta mea nu are 15 kg. Astă-vară, când veneam de la Sighișoara, a fost și mai distractiv. Am dat vreo 11 lei pe biletul meu și vreo 60 de lei pentru bicicletă. Asta în contextul în care, pe lângă mine, erau diverși cetățeni cu obiecte voluminoase care treceau drept ”bagaj de mână.”, scrie brașoveanul pe Facebook.

”Normalizarea accesului la trenurile CFR ar fi un lucru destul de simplu”

Lipsa anumitor subvenții din partea statului au fost subiecte de dezbatere în fiecare legislatură sau guvernare. Recent un alt scandal legat de reducerea călătoriilor cu trenul au iscat polemici în spațiul public.

CFR este o companie de stat cu multe subvenționari făcute de guvernele care s-au perindat de-a lungul timpului. În scrisoarea deschisă adresată ministrului, brașoveanu face un apel la Novak Carol Eduard  să rezolve aceste probleme, nu numai în cazul cicliștilor, ci și a altor categorii sociale.

”Normalizarea accesului la trenurile CFR ar fi un lucru destul de simplu și care poate produce un impact semnificativ în special în rândurile tinerilor. Gândiți-vă doar la copiii care s-ar putea deplasa mai ușor și civilizat la anumite competiții! Poate că este un viitor campion printr-un sat uitat de lume și asta poate fi șansa lui!

Nu cred că trebuie să menționez că CFR este o companie de stat subvenționată masiv, adică plătită tot de noi, cetățenii. Dar am speranțe, fiindcă, din câte îmi dau seama, și actualul Ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, este și el un tip deschis și hotărât, care cu siguranță nu s-ar împotrivi unui asemenea demers de normalizare. Fiindcă, pe scurt, asta ne dorim, domnule ministru Eduard Novak: NORMALITATE!”, își încheie scrisoarea tânărul ciclist brașovean.

Parteneri
Ce semnificație au florile pe care Dana Budeanu le-a dus la înmormântarea fostei soacre
Redactia.ro
„Chec sofisticat”, o rețetă delicioasă pentru toată familia. Ingredientele care îi oferă un gust deosebit
Click.ro
Suspecții în cazul atentatului cu bombă din Arad au fost identificați după trei ani. Fiica milionarului ucis, principala suspectă
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
Replica de milioane pe care Teo Trandafir i-a dat-o Danei Budeanu, după ce stilista a spus despre vedeta TV că 'se îmbracă pilaf'
Unica.ro
Vești rele pentru români. Impozitele care îi vor strivi
EVZ.ro
Mădălina Pamfile, noi declarații după ce a fost prinsă băută la volan și încătușată: „M-a deranjat mai mult inconștienta mea”. Ce urmează să se întâmple în cazul fostei asistente TV
Spynews
Ordin UE. Decizie pentru cei care transferă bani prin cont sau card. Obligație la bănci din 2024
Capital.ro
Ce a comentat Mihai Bendeac despre rochia de mireasă, de 80 de euro, a lui Theo Rose: "Femeia asta...". Reacția lui a stârnit internauții
Avantaje
VEȘTI EXCELENTE! Românii primesc 2270 lei ÎN PLUS la pensie!
Mediaflux
Reacția Danei Badea după ce fostul ei a anunțat că se căsătorește! Acum, Alin a dezvăluit că iubita lui, Sibel, e însărcinată și urmează să mai aibă un copil
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
O creatură marină care arată îngrozitor a băgat spaima în localnici. Ce este vietatea care pare „de pe altă lume”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro