După creșterea incidenței ratei de infectări în Italia, guvernul de la Roma a impus noi restricții. Restricțiile vizează în mod direct turiștii care intră pe teritoriul Italiei. Decizia a fost luată astăzi și impune tuturor pasagerilor aerieni către Germania să furnizeze un test de coronavirus negativ.
Conform agenției de presă Reuters, Guvernul italian urmează să introducă o carantină obligatorie de cinci zile pentru călătorii din UE pe fondul unui al treilea val de infecții în mai multe țări. Anterior, numai sosirile din afara blocului trebuiau să se autoizoleze.
Decizia de marți vine odată cu intrarea în vigoare a unor noi reguli care impun tuturor pasagerilor aerieni către Germania să furnizeze un test de coronavirus negativ. Germania rămâne blocată parțial, dar cazurile de coronavirus continuă să crească.
Marți, ministrul german de interne Horst Seehofer a anunțat creșterea controalelor la frontierele sale terestre. Restricțiile Germaniei asupra călătorilor au fost anunțate vineri. Șeful institutului de sănătate publică RKI a avertizat că numărul cazurilor ar putea crește la 100.000.
De duminică, pasagerii care intră în Germania din Franța au trebuit să depună un test negativ și să rămână în carantină timp de 10 zile, după ce autoritățile germane au desemnat întreaga țară o zonă cu risc ridicat.
Cea mai mare parte a Italiei, inclusiv capitala sa Roma și centrul său financiar Milano, au limite de afaceri și mișcare intensificate de luni. De la începutul acestei săptămâni Guvernul a intensificat eforturile pentru a stopa o creștere constantă a cazurilor de coronavirus.
Țara va fi plasată într-un blocaj la nivel național în weekendul de Paște pentru al doilea an consecutiv, a declarat vineri premierul italian. Italia a fost prima țară occidentală afectată puternic de Pandemie.
A înregistrat o creștere a infecțiilor cu 10% în această săptămână, comparativ cu săptămâna precedentă. Oficialii au avertizat că situația se deteriorează pe măsură ce noile variante extrem de contagioase câștigă teren.
În ultimele luni, au fost impuse restricții în cele 20 de regiuni ale sale, în conformitate cu un sistem cu patru niveluri, codificat prin culori, alb, galben, portocaliu și roșu, bazat pe nivelurile de infecție locală, care sunt revizuite în fiecare săptămână.
în Italia a fost aprobat un nou ordin vineri, pe 26 martie. Ministrul sănătății, Roberto Speranza, anunța că șapte regiuni au fost mutate în cele mai dure zone roșii. În această delimitare a fost inclusă inclusiv Lombardia, în Milano, și Lazio, în jurul Romei. Italia a raportat peste 100.000 de decese cauzate de boală de la descoperirea primelor sale cazuri în urmă cu 13 luni, al șaptelea număr cel mai mare din lume.