Beatrice Mahler, managerului Institului „Marius Nasta” vine cu informații de ultimă oră cu privire la introducerea carantinei. Aceasta trage un semnal de alarmă cu privire la restricțiile dure pe care cetățenii ar trebui să le respecte odată cu un nou lockdown, oferind recomandări cu privire la metoda care ar putea evita ca decizia autorităților să fie pusă în aplicare.
Medicul Beatrice Mahler face apel la populație cu privire la respectarea regulilor de protecție anti-Covid-19 existente, pentru a evita introducerea unora mult mai dure și mai greu de respectat.
Din păcate, situația cazurilor grave din spitale este una alarmantă, astfel că mulți pacienți au forme severe, iar locurile la ATI sunt ocupate în totalitate.
„Să conștientizăm că orice carantinare aduce cu sine alte restricții și alte reguli dure, pe care să le respectăm și pe care este greu să le ducem. Ar fi o carantinare după un an de restricții.
În spitale este foarte dificil sunt foarte mulți pacienți cu forme severe”, a dezvăluit Mahler, potrivit Digi24.
Ca mijloc de prevenție împotriva dezvoltării formelor grave, medicul susține vaccinarea, afirmând că este singura metodă dovedită științific care poate lupta împotriva noului coronavirus și a pandemiei.
„Să fim conștienți că singura metodă terapeutică reală și bazată pe dovezi e vaccinul. Este o metodă profilactică ce poate fi aplicată, iar reacțiile adverse sunt minime și pot fi preîntâmpinate”, a dezvăluit managerul Institutului „Marius Nasta”.
În urmă cu câteva zile, medicul Beatrice Mahler a dezvăluit că fenomenul care are loc în ultima vreme este unul îngrijorător. Dacă în valurile anterioare ale pandemiei se prezentau destui de mulți pacienți cu forme ușoare, în acest val, pacienții se prezintă în stare foarte gravă, în care nu pot mânca sau nu pot bea.
Din acest motiv, atenția acordată de către cadrele medicale trebuie să fie mult mai mare, iar timpul alocat pentru un singur pacient este îndelungat.
Managerul de la “Marius Nasta” a afirmat, de asemenea, că pacienții internați în valul trei sunt mai tineri față de cei din toamnă, media de vârstă fiind de 40 de ani.
„Vin pacienți care au nevoie de oxigen, pacienți în formă extrem de severă, care nu pot mânca, nu se pot îngriji, nu pot să bea o gură de apă. Iar noi avem personal ca pentru o secție normală. Dacă ai o asistentă la 15 paturi este una și o asistentă la 30 de paturi este altceva, automat nu poate intra la toți, mai ales când toți au nevoie de ajutor.
Media de vârstă este în scădere. Am avut și pacienți de 35 de ani în Terapie Intensivă, și de 40 de ani și de 44 sau 47 de ani. Și când ai așa, jumătate dintre ei sub 50 de ani, te cam doare sufletul. Când îi vezi că nu pot să respire și că sunt în această stare.
Este dificil să îi vezi atât de tineri și suferinzi pe patul de spital.
Este greu pentru toată lumea, și pentru pacienți, și pentru aparținători, și pentru personal. Este un moment tare greu”, a mai dezvăluit cunoscutul medic.