Medicul Emilian Imbri, manager al Spitalului „Victor Babeș” din București, a făcut anunțul de care toată lumea se temea. În contextul unei creșteri mari a cazurilor de Covid-19, specialistul garantează că Bucureștiul se va închide. Din păcate, valul al treilea al pandemiei se anunță ca fiind unul dur, în urma căruia sistemul sanitar va fi sub presiune.
Noile vești sunt extrem de proaste, astfel că renumitul medic, Emilian Imbri, a oferit mai multe informații referitoare la gravitatea situaței actuale, în urma celui de-al treilea val al pandemiei. Din păcate, pandemia nu este nici pe departe aproape de sfârșit, astfel că managerul de la Babeș dă asigurări că aceasta va fi prezentă și în 2022, în timp ce în viitorul foarte apropiat, Bucureștiul se va închide.
Într-un mod direct, realist și fără ocolișuri, medicul Imbri a prezentat situația, așa cum este în momentul de față, explicând că ceea ce va urma va fi mult mai rău decât ce a fost în valurile trecute ale pandemiei.
„Mai durează foarte mult. Trecem în anul următor cu mască. Va fi din ce în ce mai rău. Bucureștiul mai mult ca sigur se va închide. Va fi mai rău decât ce a fost. Vor fi pacienți mai mulți și cu simptomatologie mai gravă. Situația nu mai este sub control.
Trebuie luate măsuri mult mai stricte, nepopulare. Va fi un tsunami al infectărilor. Nu mai e timp de șovăială”, a afirmat medicul în cadrul emisiunii „România9”, realizată de Ionuț Cristache.
Managerul de la „Victor Babeș” a criticat în termeni duri lipsa de receptivitate a cetățenilor, care nu se gândesc la realele probleme ale societății. Emilian Imbri a descris pe scurt mentalitatea românilor care abia așteaptă sărbătorile Pascale pentru a ignora regulile, fără a realiza răul pe care îl produc semenilor, dar și sistemului medical.
“Noi nu ne mai gândim la ziua de azi, noi ne gândim, deja, la Paști: – Vai de mine ce dezastru va fi că vom fi obligați, dar nu o să respectăm! Deja ai satisfacția că de Paști nu o să respecți. Nu ne gândim că sunt pline terapiile intensive, că sunt pline spitalele.
Nu va fi o rezolvare să mărim numărul de paturi de la terapie intensivă la 2.000, de exemplu. În Italia, lucrurile s-au mai lămurit puțin pentru că au murit bătrânii. Acum vin la rând tinerii cu comorbidități.
Ar trebui să colaboreze instituțiile între ele. Nu doar COVID există în România”, a mai adăugat dr. Emilian Imbri, potrivit sursei citate.