Știai oare că spirulina, căci despre ea este vorba, este cea un dintre cele mai vechi forme de viață de pe Pământ? De altfel, Nasa le oferă celor care merg în misiuni spațiale kilograme de spirulină vie, însă acum și oamenii se pot hrăni ca niște astronauți.
De menționat este că David Marius este un antreprenor care a adus spirulina vie și în România, iar ideea afacerii a venit dintr-o necesitate. El a decis să completeze carențele nutriționale pe cale organică, fără să apeleze la medicamente sau spirulină pudră. El numește spirulina vie drept: super-alimentul SMART.
A luat această decizie ”în urma analizei a ritmului de viață extrem de grăbit al oamenilor în secolul XXI, în care noi, oamenii, nu prea reușim să ne alimentăm la timp, nu prea reușim să o facem corect. Spirulina este un superaliment complet din punct de vedere nutrițional. Avem vitamine, minerale, acizi grași, antioxidanți și proteine”, a spus David-Marius, co-fondator Spacefood.
De altfel, spirulina este dorită de cei care sunt pasionați de un stil de viață sănătos:
”Ne menține tineri și sănătoși, spirulina vie. În ultima perioadă s-au făcut enorm de multe studii. Inclusiv ONU a făcut pe zonele acestea, care sunt cu persoane defavoriate, și au observat că dacă le oferi doar spirulină vie în plus față de precarul pe care îl primesc, sunt de 2 ori sau de 3 ori cu vitalitatea crescută și cu energie”, a povestit și Patricia Rusu, nutriționist.
”Este foarte importantă sursa spirulinei, să nu fie contaminată cu metale grele. De aia este important să alegem spirulină certificată biologic”, a adăugat David Marius.
Este însă o diferență majoră între spirulina vie și cea pudră, a spus nutriționistul Patricia Rusu.
”Ca să înțelegem de ce spirulina vie, ar trebui să vedem de ce nu cea pudră. Pentru că atâta timp cât se păstrează anumite enzime, anumiți factori, viața-dacă vrei- ne așteptăm să pluseze pentru noi. Alimentele procesate, cum este și cazul unei spiruline pudră, pentru că a fost menținută la o anumită temperatură va avea mai puțini nutrienți în comparație cu alimentele vii”, a explicat specialistul.
Spirulina este o biomasă de cianobacterii (alge albastre-verzi) care poate fi consumată de oameni și animale. Cele trei specii sunt Arthrospira platensis, A. fusiformis și A. maxima. Cultivată în întreaga lume, Arthrospira este utilizat ca supliment alimentar sau aliment întreg. De asemenea, este utilizat ca supliment pentru hrana animalelor în acvacultură, acvariu și păsări.