14 iul. 2019 | 13:21

Întâlnirea inedită dintre Ceaușescu și Ilie Năstase. Maurer către ”Nasty”: ”Pleacă dracului de aici!”

Monden
Întâlnirea inedită dintre Ceaușescu și Ilie Năstase. Maurer către ”Nasty”:  ”Pleacă dracului de aici!”
Întâlnirea inedită dintre Ceaușescu și Ilie Năstase

Au trecut mai bine de 40 de ani de când Ilie Năstase făcea magie pe teren, dar unele lucruri au rămas la fel. A rămas în memoria oamenilor pentru performanțele sale, a iubit femei care poate l-au defăimat ori ridicat moral, cert este că, de-a lungul anilor, Năstase a adunat povești. Comoara cu care călătorește acum peste tot a dezvăluit-o într-un interviu.

Prima întâlnire dintre Ceaușescu și Ilie Năstase

Datorită performanțelor sale istorice, Ilie Năstase a avut norocul să călătorească, să mănâce ce dorește, să fie alături de oameni importanți și să îi cunoască pe oficialii vremurilor de mult apuse. Și, tocmai pentru că a apucat să trăiască și în eternitate, căci vremurile de atunci au făcut destul rău cât să poată fi considerate astfel, și în veac, viața contemporană scurgându-se rapid, Năstase a adunat povești. Într-un interviu acordat ”Weekend Adevărul”, tenismenul a dezvăluit câte un pic despre securiști și prima întâlnire cu Ceaușescu. Întrebat despre familia Ceaușescu, Năstase a omis în primă fază răspunsul, amintind de Gheorghe Maurer.

„Relaţii foarte bune am avut cu domnul Gheorghe Maurer. De când eram mic. Aveam 6-7 ani şi eram copil de mingi când Maurer juca tenis cu fratele meu. Maurer era ministru de Externe pe atunci. Îmi dădea zece lei ca să-i aduc mingile. Îi plăcea tenisul, dar se enerva rău. Când greşea o minge, arunca racheta peste gard. Peste gard era un depou şi mă trimitea: „Ilie, fugi şi adu-mi racheta până nu mi-o fură cineva“. Era un om bun. M-a ajutat să-mi aduc prima maşină din Germania, Fiatul de care v-am spus – 3.000 de mărci am dat pe el. M-a scutit de vamă”, a povestit sportivul.

Maurer către ”Nasty”: ”Pleacă dracului de aici!”

Deși a ocolit la prima vedere întrebarea, tot a trebuit să povestească despre prima întâlnire dintre el și Ceaușescu, care a avut loc la fostul Consiliu de Miniștri al partidului Comunist Român, cu ocazia decorării tenismenului de dictator, cu Ordinul Muncii Clasa 1. „Mi s-a s-a spus că, după ce primesc decorația, trebuie să spun: «Slăvesc Republica Socialistă România!». M-am conformat! După încheierea momentului festiv am ciocncit cu toții un pahar cu șampanie.

Întâlnirea inedită dintre Ceaușescu și Ilie Năstase. Maurer către ”Nasty”: ”Pleacă dracului de aici!”

Datorită performanțelor sale istorice, Ilie Năstase a avut norocul să călătorească, să mânce ce dorește, să fie alături de oameni importanți

Ceaușescu aflat în fața mea mi-a spus: «Măi, flăcăule! Îmi place de tine. Te urmăresc la turneele de tenis. Ești talentat. Ne reprezinți cu cinste, dar eu am văzut pe buzele tale că mai scoți așa câte-o înjurătură românească… ».(…)Ioan Gheoerghe Maurer, care era lângă mine, a înghețat. M-a lovit cu piciorul și mi-a spus printre dinți: «Pleacă naibii de-aici…». Cu domnul Maurer chiar mă înțelegeam excelent. Aveam o relație deosebită. Și eu, și Țiriac am învățat multe de la dânsul ”, a mai povestit Ilie Năstase.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață
Digi24
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă. Iar neplăcerile au continuat să apară
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Arpad Paszkany, un iepuraș de lux. Ce cadou i-a cumpărat iubitei mai tinere cu 25 de ani
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Austria nu se potolește. Karl Nehammer a dat ordin: Testați și controlați
Capital.ro
Masa de Paște fără grija kilogramelor în plus. Sfaturi pentru păstrarea greutății și evitarea problemelor digestive
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Tradiții de Paște. La masă, prima dată trebuie să se mănânce ou
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro