28 ian. 2021 | 14:10

Cea mai bună prăjitură tăvălită. Ingredientul secret, pe lângă nuca de cocos

Utile
Cea mai bună prăjitură tăvălită. Ingredientul secret, pe lângă nuca de cocos
Rețetă pentru prăjitura tăvălită cu cocos

O prăjitură puțin complicată la prima vedere, dar cu care cu siguranță care îți vei satisface oaspeții. Acest tip de desert este specific Australiei. Este acoperită cu un strat exterior de ciocolată și nucă de cocos. Aceste amestec este absorbit de partea exterioară a prăjiturii, iar când se întărește dă prăjiturii o textură deosebită. Prăjitura tăvălită cu ciocolată și cocos e un deliciu care necesită o mai mare atenție, dar sigur vei repeta experiența. De ce ai nevoie și care sunt pașii pentru un desert fabulos?

Rețetă prăjitură tăvălită cu cocos

Nu este printre primele alegeri ale bucătarilor de duminică, dar poate să devină un obicei din a pregăti-o măcar într-o zi a săptămânii. Nu necesită o măiestrie aparte sau tehnica unui chef experimentat, dar ai nevoie de atenție și răbdare.

Prăjitura tăvălită se gătea foarte mult în casele românilor în urmă cu mulți ani, acum majoritatea apelând la prăjituri cumpărate din supermarket-uri sau cofetării. Cu toții își amintesc de gustul ei, dar mai ales de aspectul deosebit pe care îl are, fiind plină de ciocolată, însiropată, pufoasă, iar la exterior cu fulgi de cocos numai potriviți combinației. În plus…cine nu iubește ciocolata alături de cocos și un pandișpan moale și vanilat?

Ingredientul secret pentru prăjitură tăvălită

Iată care sunt ingredientele necesare pentru a prepara cea mai bună prăjitură tăvălită și care este ingredientul secret pe lângă nuca de cocos:

  • 190 g de unt nesărat, topit
  • 1 cană (220g) de zahăr pudră
  • 2  păstăi de vanilie
  • 3 ouă
  • 350g de făină
  • 1 cană (250 ml) de lapte
  • 220 g de ciocolată neagră
  • 1 cană (250 ml) de smântână îngroșată
  • 1 cană de nucă de cocos mărunțită.

Modul de preparare a celei mai bune prăjituri tăvălite

Se unge o tavă și se tapetează. Se mixează untul și zahărul timp de 2 minute. Se adaugă o  păstaie de vanilie, apoi se incorporează ouăle, câte unul pe rând, amestecând de fiecare dată până se amestecă perfect.

Se adaugă și făina și laptele, amestecând pentru a le combina. Compoziția se toarnă în tavă și se coace timp de 55-60 minute. Se testează dacă este coaptă cu ajutorul unei scobitori. Aceasta se înfinge în prăjitură și dacă atunci când se scoate este curată, înseamnă că prăjitura este coaptă suficient. Dacă, în schimb, aceasta are urme de aluat, înseamnă că prăjitura nu este coaptă suficient. După ce se scoate de la cuptor se lasă să se răcească timp de 5 minute, apoi se scoate din tavă pentru a se răci de tot.

Prăjitura tăvălită – ingredientul secret

Cât se lasă prăjitura la răcit, se amestecă separat ciocolata, smântâna și cealaltă păstaie de vanilie. Acestea se pun într-un vas termorezistent, care se pune la foc mic. Se amestecă continuu, până se omogenizează

Între timp, se amestecă ciocolata, smântâna și restul de vanilie într-un bol termorezistent, pe bain marie, la foc mic, până se omogenizează Vasul nu trebuie să atingă apa. După ce se omogenizează suficient, se lasă la rece timp de 20 de minute, pentru a se îngroșa. Această glazură se întinde peste prăjitură, apoi pe partea superioară, cât și pe părțile laterale se presară nucă de cocos.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Se limitează plățile cash. Legea a fost votată
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Capital.ro
Oraşul din România unde s-a deschis un nou aeroport internaţional. Investiția totală a fost de 180 de milioane de lei
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Este vorba de ION ILIESCU! ANUNȚUL SERII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro