După declarația lui Iulian Bulai despre Mihai Eminescu, Mircea Badea a postat și el câteva versuri scrise de marele poet a cărei zi de naștere a fost sărbătorită, azi, 15 ianuarie, dar a pus și o poză cu Iulian Bulai.
Astfel că postarea lui Mircea Badea vine ca o ironie fină la spusele lui Iulian Bulai, președintele Comsiei de Cultură din Camera Deputaților.
”Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi:
– ar fi semnat pentru ”Fără penali în funcţii publice”;
– ar fi eliminat pensiile speciale.
– ar fi desfiinţat inspectoratele şcolare, pe care le ştia bine”, a scris azi pe Facebook Iulian Bulai.
În plus, USR-istul mai este de părere că Eminescu, dacă ar mai fi trăit, ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentru a se ajunge mai repede de la Iaşi la Viena. ”Ar fi reformat radical TVR, SRR şi CNA. La mulţi ani, Mihai! Mulţumim pentru moştenirea primită de la tine”, a mai menționat Iulian Bulai.
În replică, Mircea Badea a postat pe pagina sa de Facebook câteva versuri scrise de marele poet, Mihai Eminescu, din poezia intitulată ”Ai noștri tineri”.
”Ai noștri tineri la Paris învață
La gât cravatei cum se leagă nodul,
Ș-apoi ni vin de fericesc norodul
Cu chipul lor isteț de oaie creață”.
Nu a durat mult ca internetul să explodeze la postarea lui Mircea Badea, iar comentariile și like-urile au început să curgă. ”PERFECT!
Eminescu e in tot si-n toate ce sunt”, au afirmat internauții.
Astăzi, 15 ianuarie 2021, s-au împlinit 171 de ani de la nașterea marelui nostru poet național, Mihai Eminescu. Mihai Eminescu a fost poet, prozator, dar și jurnalist român. ”Luceafărul poeziei românești” este considerat cea mai importantă voce din literatura română. S-a născut la data de 15 ianuarie 1850, la Ipotești, județul Botoșani. A lăsat moștenire o operă impresionantă. Acesta s-a stins din viață la numai 39 de ani, mai precis, laa data de 15 iunie 1889. Era internat la Sanatoriul de Sanatoriul de Boli Mentale al Doctorului Şuţu, situat pe strada Plantelor din București.
De menționat este că ,marele poet, Mihai Eminescu, a scris poezii până la momentul morții. Așa se face că atunci când a fost dus la autopsie, halatul în care murise poetul a fost luat de admiratorii săi, iar în buzunarul halatului se afla un carnețel pe care erau scrise ultimele sale poezii.