10 ian. 2021 | 17:10

Ce să faci cu bradul de Crăciun după ce au trecut sărbătorile de iarnă. 8 idei deștepte

Știri generale
Ce să faci cu bradul de Crăciun după ce au trecut sărbătorile de iarnă. 8 idei deștepte
Ce să faci cu bradul de Crăciun

Dar sfârșitul Crăciunului nu trebuie să fie sfârșitul vieții pentru bradul tău. Dacă ai avut un pom de Crăciun natural, anul acesta, îi poți prelungi viața și să-l folosești în afara casei. Iată 8 moduri de a recicla responsabil pomul de Crăciun în alte scopuri, potrivit arbordayblog.org.

Ce să faci cu bradul după Crăciun. 8 idei deștepte

Iată 8 idei care te învață ce să faci cu bradul după Crăciun, dacă acesta a fost unul natural:

Ce să faci cu bradul după Crăciun – compost

Cea mai obișnuită utilizare a copacului dvs. este de a face compost din el. Fie că este vorba de așchii sau ace, compostul este o modalitate excelentă de a vă menține copacii curți sănătoși și umezi în timpul sezonului rece de iarnă. Ace de pin sunt pline de substanțe nutritive care îmbunătățesc PH-ul solului, dacă este mai alcalin și permit solului să respire fără a deveni dens și compact.

Ce să faci cu bradul după Crăciun – habitatul faunei sălbatice

Arborele nu trebuie să trăiască pentru ca animalele sălbatice să le preia. Agățați căsuțe pentru păsări pentru a le atrage și pentru a vă urmări cum arborele evoluează într-un sanctuar pentru păsări. În curând vor urma și alte creaturi în timp ce se cuibăresc în ramurile copacului.

Ce să faci cu bradul după Crăciun – alimentatorul peștilor

Când copacii sunt scufundați în apă, aceștia devin o rezervă înfloritoare pentru a se aduna peștii. Greutatea copacului acționează ca o ancoră și, pe măsură ce trece timpul, algele încep să se formeze pe copac, hrănind peștii în timp ce îi protejează de prădători. Verificați la oficialii locali și vedeți dacă vă puteți arunca copacul într-un lac sau iaz din apropiere.

Ce să faci cu bradul după Crăciun – tăiat pentru lemn de foc

 Seva arborilor este inflamabilă și acumularea de creozot poate reprezenta o amenințare atunci când este utilizată în interior, de aceea este indicat să se ardă în aer liber. Coniferele au tendința de a arde fierbinte și rapid, făcându-le ideale pentru focuri.

Ce să faci cu bradul după Crăciun – îmbogățește-ți grădina

După ce ai ars lemnul din copac, adună cenușa și întinde-o în grădina ta. Cenușa de lemn conține potasiu și var (printre alți nutrienți), care ajută plantele să prospere sau amestecă cenușa într-un compost. Cenușa este, de asemenea, utilă pentru a ține departe insectele. Nu confundați cenușa de lemn cu cenușa de cărbune, cenușa de cărbune nu oferă aceleași beneficii.

Ce să faci cu bradul după Crăciun – izolați-vă grădina

Tăiați ramurile copacului și așezați în grădină, ramurile vă vor proteja plantele de înghețurile de iarnă și de dezghețurile de primăvară. Așezându-le în grădina dumneavoastră, le dați plantelor o temperatură constantă pentru a face față în lunile reci. Acestea funcționează bine și mărginind grădina.

Ce să faci cu bradul după Crăciun – utilizați ca odorizante

Dacă acele din copacul dvs. sunt încă verzi, rupeți crenguțe mici și depozitați acele în pungi sau pliculețe de hârtie pentru a le folosi ca odorizante. Acele își vor păstra mirosul și îți vor împrospăta casa pe tot parcursul anului.

Ce să faci cu bradul după Crăciun – faceți feliuțe din lemn

Nu trebuie să fii un meșter pentru a tăia trunchiul în felii subțiri de lemn. Sunt atractive, practice și vă pot folosi pentru a confecționa diverse. Asigurați-vă că lăsați copacul să se usuce complet înainte de tăiere (altfel lemnul se va despica).

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o arteră de vis
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Capital.ro
Românii care pot primi bani de la primării. Sumele se ridică până la 3.000 de lei
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro