24 dec. 2020 | 09:23

Secretul portocalelor s-a aflat. Ce se întâmplă, de fapt, în corp dacă le mănânci regulat

Sănătate
Secretul portocalelor s-a aflat. Ce se întâmplă, de fapt, în corp dacă le mănânci regulat
Portocalele și beneficiile pentru sănătate

Se știe că portocalele au mai multe beneficii pentru sănătate. Acestea se numără printre cele mai populare fructe din întreaga lume. Portocalele pot fi luate nu numai ca gustare, ci și ca ingredient major pentru rețete în diferite feluri de mâncare. În zilele noastre, sucul de portocale este o parte integrantă a unui mic dejun sănătos, promovând astfel un început de zi sănătos.

Portocalele și beneficiile pentru sănătate

Așa cum spuneam la începutul acestui material, portocalele sunt cele mai populare citrice din întreaga lume. Sunt disponibile în principal în două categorii, dulce și amar, prima fiind tipul cel mai frecvent consumat.

În general, o portocală ar trebui să aibă o textură netedă și să fie fermă și grea pentru dimensiunea sa. Acestea vor avea un conținut mai mare de suc decât cele care sunt fie spongioase, fie mai ușoare în greutate.

Toată lumea știe că portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C. O portocală oferă 116,2 la sută din valoarea zilnică a vitaminei C.

Un aport bun de vitamina C este asociat cu un risc redus de cancer de colon, deoarece ajută la obținerea de radicali liberi care provoacă daune ADN-ului uman.

Vitamina C, care este, de asemenea, vitală pentru buna funcționare a unui sistem imunitar sănătos, este bună pentru prevenirea răcelilor și prevenirea infecțiilor recurente ale urechii.

Portocalele conțin antioxidanți, care ajută la protejarea pielii de deteriorarea radicalilor liberi despre care se știe că provoacă semne de îmbătrânire. O portocală pe zi te poate ajuta să arăți tânăr chiar și la 50 de ani, spun specialiștii.

Portocalele ajută în lupta împotriva cancerului

Portocalele conțin D-limonenă, un compus care este promovat pentru a preveni cancerul, precum cancerul pulmonar, cancerul de piele și chiar cel de sân. Vitamina C și antioxidanții prezenți în portocale sunt ambii importanți pentru a construi imunitatea organismului și ajută la combaterea cancerului.

Natura fibroasă a fructului îl face, de asemenea, protector împotriva cancerului. Potrivit unui studiu, până la 15% din cazurile de cancer se întâmplă din cauza mutațiilor ADN-ului, care pot fi prevenite cu vitamina C.

Cancerul apare atunci când celulele încep să mute și să se divizeze necontrolat până la punctul în care devin periculoase. Cu toate acestea,  extractul de citrice poate avea un „efect citostatic” foarte puternic. Asta înseamnă că pot împiedica multiplicarea acestor celule cre provoacă cancerul în corp.

Concluzia:

Portocalele au atât fibre solubile, cât și fibre insolubile. Acest lucru vă ajută să vă mențineți intestinele și funcțiile stomacului netede, prevenind sindromul intestinului iritabil. În plus, fibra ajută la tratarea constipației într-o măsură mai mare.

Unele alimente spun sistemului imunitar că este atacat. Acest lucru provoacă inflamații. Când inflamația se transformă într-o problemă pe termen lung, aceasta poate declanșa diabet, boli de inimă, artrită, cancer și boala Alzheimer. Portocalele au efectul opus.

Cele 3 grame de fibre dintr-o portocală medie vă ajută să vă mențineți intestinele sănătoase, colesterolul și riscul de boli de inimă scăzut și șine ulcerele la distanță. De asemenea, fibrele încetinesc modul în care corpul tău absoarbe zahărul, un mare bonus dacă ai diabet.

Portocalele sunt bogate în acest nutrient important, care vă menține oasele, organele și mușchii puternici. Portocalele sunt o modalitate excelentă de a obține o doză mare de folat în mod natural.

Corpul tău îl folosește pentru a împărți celulele și pentru a produce ADN. Deoarece ajută la prevenirea defectelor congenitale, este o vitamină B deosebit de importantă pentru femeile însărcinate.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Cum se denunțau vecinii unii pe alții la Securitate:„Aflându-se în casă, cu ușa deschisă, s-a exprimat într-un mod imposibil de reprodus la adresa tov. Ceaușescu“
Click.ro
Ultimele mesaje trimise de pe front de soldații ruși. „E un munte de cadavre”. Mărturii cutremurătoare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
O mai ții minte pe Esmeralda? Au trecut 27 de ani de la rolul care a făcut-o celebră pe actrița Leticia Calderon, iar viața ei a bătut orice telenovelă! Cum arată azi, la 56 de ani, frumoasa actriță / FOTO
Unica.ro
Poți rămâne fără bani pe card. Alertă pentru clienții BRD, BCR și BT
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
A murit unul dintre cei mai cunoscuți artiști din lume. A fost un deschizător de drumuri
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
GUVERNUL a DECIS! Acestea sunt MARILE SCHIMBĂRI din 2025
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Rezultate Loto azi, 22 decembrie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro