Maioneza este unul dintre principalele ingrediente la salata de boeuf delicioasă. Pentru ca ea să aibă consistența perfectă, celebrul bucătar Jaamie Oliver utilizează două tipuri de ulei.
De menționat este că secretul maionezei perfecte constă în modul de preparare, însă și în utilizarea a două tipuri de ulei sau chiar mai multe, a spus celebrul bucătar Jamie Oliver.
Astfel că într-un bol se bat gălbenușurile cu cele două linguri de muștar Dijon. După aceea, se adaugă uleiul, adică cele 250 de ml de ulei de floarea soarelui. Dar ca maioneza să nu se taie, uleiul se va adăuga puțin câte puțin, în timp ce se amestecă fără încetare. După ce această compoziție se mai îngroasă un pic, se poate adăuga și oțetul, care are rol de a subția și a decolora emulsia. Apoi, se adaugă și restul de ulei, cele 250 de ml de ulei de măsline, tot puțin câte puțin. La final, se adaugă și zeama de lămâie și sarea de mare, de asemenea, aamestecând foarte bine. Maioneza care se obține astfel se pune într-un borcan sterilizat și poate păstra la frigider și vreme de o săptămână.
Ingrediente
Mai întâi se spală pieptul de pui ori carnea de porc, dacă se folosește carne de porc, și se pune la fiert într-un vas mare. Se înlătura constant spuma formată, iar la momentul în care carnea este fiartă se scoate, iar în supa care a rămas se pun cartofii la fiert, după care mazărea și morcovii. În timp ce se fierb legumele și carnea, se taie castraveții și gogoșarii cubulețe și se lasă la scurs în strecurătoare. Atunci când legumele sunt fierte, acestea se scot și se lasă la răcit, după care se taie în cubulețe mici. Apoi, ultimul pas este acela de a adăuga maioneza peste legume și peste carne, însă se vor păstra și două linguri pentru ornare. Salata de boeuf se pune apoi pe un platou, iar restul se îmbracă în maioneză. Evident, ornarea se face după bunul plac și imaginație, cu murăturile rămase. Poftă bună!