Se știe deja că o alimentație sănătoasă însemnă alimente bogate în substanțe nutritive și antioxidanți. Dar care sunt acestea. Iată zece alimente pe care trebuie să le consumi dacă vrei să trăiești până la adânci bătrâneți.
Ele sunt printre cele cele mai recomandate alimente când vine vorba de lipsa vitaminei C. Flavonoidele din lămâie ajută la stoparea creșterii celulelor cancerase și previn nenumărate boli, tratează infecțiile gâtului, indigestia, constipația, problemele dentare, febra, hemoragiile, reumantismul, gripa etc.
Ele sunt pline de microelemente vitale pentru corp şi creier. În ele se găsesc o mulţime de grăsimi sănătoase, capabile să susţină sistemul nervos al omului. Nucile sunt printre alimenteleibogate în calorii și complete din punct de vedere nutritiv, conțin mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc,i seleniu şi sunt o sursa foarte buna de vitamina E.
Este o sursă fabuloasă de vitamina K. Ea te ajută la construirea oaselor puternice şi care susţine sistemul imunitar în combaterea bolilor. Broccoli conţine fibre solubile şi insolubile, vitamina C în cantităţi uriaşe, dar şi vitamina K, ce asigură o bună circulaţie sanguină.
Ea este o sursă de proteine vegetale extrem de sănătoasă, este o sursa de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu si chiar calciu şi ajută la combaterea şi prevenirea a nenumărate boli.
Flavonoidele şi acizii de cacao ne ajută enorm. Ei protejează ficatul, ajută la arderea caloriilor, are efect antitid şi este un bun antidepresiv. Ciocolata neagră reduce nivelul de stres şi inflamaţia, dar îmbunătăţeşte starea de spirit, memoria şi imunitatea.
Este, de departe, una dintre cele mai sănătoase opţiuni. Este o sursă bogată de acizi graşi esenţiali, vitamine şi microelemente, ele scăzând riscul atacurilor de inimă și ajutând la controlul greutăţii corporale. Avocado îmbunănăţește abilitatea organismului de a absorbi nutrienţi importanţi din hrană.
Sunt o sursă perfectă de tiamină, niacină, vitamina B6, magneziu, fosfor, cupru şi licopen, un antioxidant ce ajuta organismul să combată acţiunea distructivă a radicalilor liberi. Pe lângă reducerea riscului de cancer, roşiile reglează nivelul glicemiei în sange, menţin sănătatea pielii, întăresc oasele, îmbunătăţesc vederea şi calitatea părului.
Uturoiul ajută la uciderea microorganismelor dăunătoare şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar. El conţine ca activ principal alicina, ce luptă împotriva stafilococilor, streptococilor şi Salmonellei enteredis. El mai face minuni apărându-ne de colesterol şi trigliceridele.
Sunt o sursă de vitamine, minerale şi diverşi compuşi organici. Ele conţin cantităţi ridicate de vitamina C, vitamina B, vitamina E, vitamina A, cupru, seleniu, zinc, fier, toate stimulând sistemul imunitar. Ajută la protejarea organismului de răceală, febră şi boli infecţioase.
El ajută la protecţia sistemul imunitar şi la îmbunătăţirea vederii. Luteina pe care o conţine joacă un rol major în ovulaţie și crește şansele unei femei de a rămâne gravidă. Spanacul este bun și pentru sistemul muscular şi osos, scade colesterolul rău, este antiinflamator şi anticancerigen, dar ajută și la purificarea sistemului digestiv.