Un accident teribil a avut loc la Buzău, acolo unde Mario, un tânăr de 14 ani a murit seara trecută. Acesta ieșise afară cu trei prieteni și explora zone noi din oraș. Din păcate, norocul nu i-a surâs adolescentului, iar după un gest extrem, Mario și-a pierdut viața.
După ce a escaladat împreună cu cei trei prieteni un gard de doi metri, Mario a ajuns la o clădire părăsită. Din dorința copilărească de a-și face un selfie reușit, băiatul a urcat până la etajul al doilea al clădirii și s-a urcat pe o balustradă pentru a-și saluta, cel mai probabil, prietenii virtualii de la înălțime.
Potrivit apropiaților, cei patru băieți și-au propus încă de la bun început să ajungă pe acoperișul clădirii pentru a-și face o sesiune foto extravagantă. Zis și făcut. Ajuns la destinație, într-un balcon fără balustradă, Mario s-a dezechilibrat și a căzut în gol, de la 15 metri altitudine.
Imediat, băieții care îl însoțeau pe Mario au sunat la Salvare, iar în scurt timp, echipajele medicale s-au prezentat la fața locului. Impactul cu solul a fost atât de agresiv, încât medicii l-au găsit pe băiat mai mult mort decât viu, transportându-l la spital în stare gravă, cu multiple răni la nivelul capului.
Ajuns la UPU, băiatul a intrat în stop cardio-repirator. Medicii au efectuat toate manevrele de resuscitare pentru a-l salva, însă acesta prezenta leziuni incompatibile cu viața.
Familia, colegii și prietenii sunt în stare de șoc, în timp ce Poliția anchetează cazul pentru a afla cu exactitate cum s-a produs nenorocirea, potrivit reportebuzoian.ro.
Vezi imagini de la fața locului:
Potrivit Poliției Române, peste 70 de tineri și-au pierdut viața din 2014 până în prezent, din cauza acestei mode care le-ar aduce adolescenților mai multă popularitate în rândul prietenilor. Din păcate, tinerii ajung la o vârstă a rebeliciunii la care simt nevoia accentuată de afirmare, astfel că părinții îî scapă de sub control.
Medicul psihiatru, Gabriel Diaconu, a explicat în urmă cu ceva timp despre ce presupune această perioadă a vieții tinerilor, la care se adaugă și influența altor factori, precum cea a tehnologiei.
“Lumea în care noi am intrat este o lume în care ne proiectăm mintea vizual. Tehnologia, în ultimii ani, a permis ca oamenii să captureze o parte din realitate la rezoluție din ce în ce mai mare și cu ocazia asta să fascineze în moduri în care poate că acum 5 – 10 de ani nu era posibil. Oamenii aceștia, care se angajează în niște fapte sau comportamente extreme, nu spun că devin eroi.
Spun, în schimb, că vor fi, pe undeva, presați de un fenomen oarecare să-și înfrângă niște bariere interne, psihologice și ceea ce-i împinge de la spate este important, pe undeva, plăcerea noastră, esteticul. Suntem noi din ce în ce mai greu impresionabili. E nevoie de super-stimuli sau super-știri. Ce poate să fie mai spectaculos decât cineva care sfidează moartea?! La circ, saltul mortal, întotdeauna, a făcut spectacol”, a spus acesta, potrivit Digi24.