11 nov. 2020 | 15:59

Cine a fost Sfântul Mina și ce minuni a săvârșit. Mărturisirile impresionante ale credincioșilor

Monden
Cine a fost Sfântul Mina și ce minuni a săvârșit. Mărturisirile impresionante ale credincioșilor
Sfantul Mina se sarbatoreste pe 11 noiembrie

Credincioșii au povestit cine este cu adevărat Sfântul Mina, în urma minunilor săvârșite de acesta pentru ei. Sfântul Mare Mucenic Mina este pomenit în calendarul ortodox la fiecare 11 noiembrie.

Sfântul Mina face minuni pe bandă rulantă celor ce se roagă la racla moaștelor lui. La ce biserică din București  sunt depuse moștele Sfântului

Sfântul Mina a fost soldat. Acesta era de neam egiptean si de credință creștină. Sfântul Mina, care este prăznuit la 11 noiembrie, a trait în timpul împăratului roman Diocletian (284-305), care a dezlănțuit sângeroase persecuții împotriva creștinilor.

În acea vreme de mare prigoana împotriva creștinilor, Sfântul Mina a abandonat armata si s-a pustnicit, trăind departe de lume. A preferat să trăiască cu fiarele decât cu poporul care nu-L cunoaște pe Dumnezeu.

Credinciosi la Moastele Sfantului Mina

Credinciosi la Moastele Sfantului Mina

De ce a mers Sfântul Mina la o petrecere

Atunci când într-o mare cetate din apropiere s-a organizat o mare serbare pagana Sfântul Mina era sihastru. Aflînd de aceasta Sfântul Mina a lăsat muntele și pustietatea și s-a dus în mijlocul serbărilor.

A stat pe un loc înalt, unde putea fi văzut de toți, și a strigat cu mare glas. ”Venit-am catre cei ce nu ma cauta pe mine, aratatu-m-am celor ce nu intrebau de mine„.

Guvernatorul cetății a pus ca Sfântul să fie adus la el

Când a auzit acestea mulțimea și-a întors ochii spre dânsul și tăcând se mirau cu toții de îndrăzneala lui. La petrecere se afla și guvernatorul cetății, care a pus ca Sfântul Mina să fie prins și adus în fața lui.

Când a fost întrebat cine este, Sfântul Mina a strigat în fața tuturor că este robul lui Iisus Hristos, care Împărătește în cer și pe pământ. Aflând guvernatorul că acesta a fost soldat și este creștin a poruncit să fie aruncat în temniță și păzit până a doua zi.

După serbări, Sfântul Mina a fost schingiuit pentru a renunța la credința lui

Dupa ce serbarile au fost terminate, Sfântul Mina a fost supus la chinuri cumplite pentru a renunța la credința creștină. Îndurând toate acestea, Sfântul Mare Mucenic l-a mărturisit necontenit pe Iisus Hristos.

Dumnezeul nostru pentru Care patimesc, este foc mistuitor si-mi ajuta mie si pentru aceea nu bag in seama focul acesta cu care ma ardeti si nu ma tem de muncile voastre cele de multe feluri.

Sufletul nu poate fi ucis

Pentru ca imi aduc aminte de cuvintele Domnului meu din Evanghelie: Nu va temeti de cei ce ucid trupul, caci sufletul nu pot sa-l ucida”, a răspuns Sfântul Mina când a fost întrebat dacă nu simte focul facliilor cu care era ars.  (Matei, 10, 28)” („Vietile Sfintilor”).

Sfântul Mina este sărbătorit în fiecare an de biserica „Sfântul Mina – Vergului”, din centrul Capitalei. Mulți credincioși au ajuns în aceste zile să se roage la moaștele Sfântului Mina, astfel că curtea bisericii a post plină.

Cum și-a găsit o credincioasă basculanta furată din fața blocului

Anul acesta, credincioșii au putut să și pupe moaștele Sfinte făcătoare de minuni ale Sfântului Mina, nu numai să se roage la ele. Printre sutele de crdincioși care au venit să îl roage câte ceva pe Sfântul Mina se află și Victoria Ispas, de 45 de ani.

Aceasta a povestit cum a ajuns să vină în fiecare an la Sfântul Mina de 11 ani în coace. ”Sincer vă spun, acum 11 ani, mi s-a furat o basculantă din faţa blocului şi, cu post şi rugăciune şi rugându-mă la Sfântul Mina, am găsit-o mergând pe stradă. O basculantă de 16 tone… mi-a furat-o din faţa blocului!. Sfântul Mina este ajutător la orice, la tot ce înseamnă pierderi, pagubă. Pe cei care lucrează cu dragoste pentru Dumnezeu Sfântul Mina îi ocroteşte, dar dacă eşti mincinos şi hoţ, nu te ajută, să ştiţi„, a povestit Victoria Ispas, potrivit ziarullumina.ro.

Sfântul Mina este grabnic ajutător

O altă domană, Mioara, vine regulat la Sfântul Mina.  „Este un mare sfânt. Ne ajută foarte mult. Orice l-am rugat, totul mi s-a îndeplinit„, spune femeia plângând, adăugând că Sfântul Mina este grabnic ajutător.

Digisport.ro
Italienii s-au convins de Dennis Man după ”nebunia” din Lecce - Parma și i-au dat o nouă poreclă
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Diana Șoșoacă, legături cu interlopii. Nuțu Cămătaru e mic copil
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Risc mai mare de cancer pentru adulții cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani. Cum se pot feri
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Unde au evadat Medana și Alin Oprea în plin scandal cu Larisa Uță? „Urmărește divorțul nostru, dar o invit să ne care bagajele”
Click.ro
Corespondență din Ungaria după ce Dunărea s-a revărsat. Satul acoperit de ape, în care localnicii au înlocuit mașinile cu bărcile
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Grupa de sânge care atrage țânțarii ca un magnet. Explicațiile cercetătorilor
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Românii care primesc 250 de lei. Anunț oficial. Când intră banii pe carduri
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
DONALD TRUMP dă fiori americanilor. MĂSURI RADICALE anunțate de republican
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
„În camera asta am crescut eu” Cum arată casa în care a copilărit Ramona Olaru. Imaginile din interior i-au surprins pe mulți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro