Cei care cred în Dumnezeu adesea se folosesc de vorbe din biblie pentru a se liniști spiritual și de rugăciunile lăsate în urmă de sfinți pentru a-i ajuta fizic. Multe familii au considerat de-a lungul timpului că au primit binecuvântarea divină după ce aceștia au cerut ajutorul.
Credincioșii își dirijează viața după întâmplările și povețile din biblie, iar atunci când au momente în care se simt la ananghie folosesc rugăciunile lăsate în urmă de sfinți. Femeile care doresc să rămână însărcinate se roagă în special către Născătoarea de Dumnezeu. Preoții spun că Maica Domnului, Sfântul Stelian, Sfântul Nectarie Taumaturgul, Sfântul Anton sau Sfântul Efrem cel Nou sunt cei care protejează femeile care doresc să aducă pe lume un copil. Gravidele trebuie să se roage la Sfânta Mare Muceniță Ecaterina, numită și „mireasă preaînţeleaptă a lui Hristos”, ocrotitoare a femeilor care doresc să facă un copil. Viitoarele mame trebuie să ia la cunoștință că în timpul sarcinii „orice ţipete, orice cuvinte murdare îl spurcă deja pe copil, întipăresc deja în inima lui imaginile viciului şi patimilor; şi, dimpotrivă, cu totul altfel se cristalizează destinul pruncului dacă viitoarea mamă, rugându-se, contemplă deseori icoana Preacuratei Maici a lui Dumnezeu”, arată datinile.
“În orice situaţie o avem întotdeauna pe Maica Domnului, apărătoarea tuturor celor necăjiţi, aşa se numeşte şi acatistul pe care i-l adresăm. La Maica Domnului ne rugăm în toate împrejurările. Fecioara Maria este pomenită la fiecare slujbă prin rugăciuni, cântări religioase, acatiste sau paraclise. Pe Fecioara Maria o au ca şi ocrotitoare copiii care au fost botezaţi cu numele ei sfânt şi tot ea este purtătoarea de grijă a tuturor mănăstirilor din ţara noastră”
Nicușor Dascălu, purtător de cuvânt al Episcopeiei Sloboziei șiCălărașilor
„Binecuvantat esti Tu, Dumnezeul părinţilor noştri, şi binecuvântat este numele Tău cel sfânt şi slăvit întru toţi vecii! Să Te binecuvânteze pe Tine cerurile şi toate făpturile Tale! Tu ai făcut pe Adam şi Tu ai făcut pe Eva, femeia lui, pentru a-i fi ajutor şi sprijin, şi din ei s-a născut neamul omenesc. Tu ai zis: „Nu este bine să fie omul singur; să-i facem un ajutor asemenea lui”. Şi acum, Doamne, nu plăcerea o caut, luând pe femeia mea, ci o fac cu inima curată. Binevoieşte de a avea mila de ea şi de mine şi a ne duce împreună până la bătrâneţe!”, s-a rugat Ţie Tobie, iar Tu i-ai umplut casa de binecuvântare şi i-ai dăruit copii ca răspuns la cererile sale. Doamne, pustii sunt casele fără copii, şi triste inimile soţilor care nu au urmaşi. Chiar dacă nu avem credinţa drepţilor, care pentru rugăciunile lor s-au învrednicit să aiba copii, pentru mila Ta cea nemăsurată nu ne lăsa, Atotputernice Doamne, ci vezi suspinul inimilor noastre. Umple-ne casa de bucuria pe care o aduc copiii, iar pe noi întăreşte-ne ca să îi creştem pe ei cu dragoste şi înţelepciune în dreapta credinţă, spre slava Numelui Tau şi a Sfintei Tale Biserici. Amin!”