Multe femei adoră produsul, mai ales că este o metodă extrem de simplă de a-ți aduce în față volumul chiar și în zilele în care părul tău nu se simte bine. Cu toate astea, este periculos să faci uz de el. Ce pericol se găsește în el și de ce ar trebui ca femeile să fie mai atente?
Când nu ai timp să te speli pe păr și ești pe grabă, dar totuși nu poți să îți lași mai prejos podoaba capilară, șamponul uscat e cea mai bună opțiune. Pe lângă faptul că face dispărut sebumul, îți dă și un volum dorit care persistă de-a lungul zilei. Cu toate astea, nu trebuie să faci uz de el și să abordezi aceeași pudră preț de mai multe zile la rând. Produsul este extrem de apreciat în rândul femeilor, dar puține dintre ele cunosc pericolul la care se expun atunci când îl folosesc. Șamponul uscat se regăsește în magazine sub formă de spray sau pudră ușor aplicabilă la nivelul rădăcinii și te ajută să absorbi sebumul nedorit. Trebuie doar să-l pui pe păr și să freci bine și pe de-a lungul firelor. Nu este deloc indicat să-l folosești zilnic. Produsul poate distruge părul, îl usucă extra și face firele mai fragile.
De asemenea, nu e recomandat să îl folosești dacă ai mătreață sau dermatită. Utilizarea șamponului îți poate agrava situația și poate exfolia scalpul, ducând foarte ușor la rănirea și la instalarea pe scalp a unui focar de bacterii. Mai mult decât atât, căderea părului este și ea un efect al folosirii șamponului uscat, mai cu seamă dacă îl folosești zilnic. Supradozarea sa poate perturba procesul de creștere al părului. Este bine ca întotdeauna să-l testezi pentru a nu avea surprize neplăcute și nu este recomandat dacă te-ai vopsit recent sau ai aplicat un tratament pe bază de keratină.
„Şamponul uscat nu trebuie să înlocuiască spalatul clasic. Este important să utilizaţi şamponul uscat numai atunci când aveţi nevoie de el şi nu ca o rutina zilnică. Mai degrabă, ar trebui să fie folosit în acele momente când nu ai timp suficient să îţi speli părul cu apă”, arată csid.ro.