Capitala Phenian este renumită pentru polițistele care dirijează traficul. Doamnele din trafic sunt alese după criterii drastice. Presa internațională a consemnat că însuși liderul de la Phenian s-a implicat în alegerea unora dintre ele.
Coreea de Nord își face propriile reguli, chiar și pentru un sport precum baschetul. Nici cele 300 de femei polițist din Phenian nu fac excepție de la aceste reguli, ele fiind nevoite să îndeplinească condiții foarte stricte. Partidul dictează tot ce se întâmplă în țară, până și ce au voie sau nu să poarte sau dacă se pot căsători.
În Coreea de Nord, polițistele sunt alese în primul rând pentru cum arată. Dacă se hotărăsc să se căsătorească, sunt obligate imediat să își dea demisia. Vârsta maximă până la care pot practica meseria de polițist este de 26 de ani.
Potrivit Clickpentrufemei.ro, un oficial nord-coreean a declarat că, aceste reguli li se aplică pentru că ”femeile din Coreea de Nord sunt deja măritate până la vârsta de 26 – 27 de ani”. Pe de altă parte, în cazul celor aproximativ 400 de polițiști bărbați, aceste reguli nu se aplică.
Domnișoarele alese sunt supuse unui antrenament aspru și sunt puse să repete de sute de ori mișcările robotice de dirijare a traficului.
„Aceste repetiții sunt epuizante. Dar, de fiecare dată când eram pe punctul de a abandona, mă gândeam la liderul nostru, mă gândeam că e aici și mă privește, iar acest lucru îmi dădea putere“, a mărturisit o tânără polițistă, potrivit sursei citate.
Pentru tinerele polițiste sunt create uniforme speciale, atât pentru sezonul cald, cât și pentru sezonul rece. Doamnele din trafic au apărut la începutul anilor 90, iar odată cu numărul mașinilor din Capitala Coreei de Nord, a crescut și numărul lor. Deoarece jobul este foarte solicitant, programul tinerelor este de o oră lucrată cu una liberă.
În cadrul unui interviu pentru NK News, un fost șef de poliție din Coreea de Nord a făcut mai multe dezvăluiri sub protecția anonimatului, despre aparatul de securitate și opresiune pe care l-a condus. El a evadat din Coreea de Nord. Întrebat cine decide dacă oamenii trebuie trimiși în centre de reeducare, fostul polițist a răspuns: Poliția secretă și Comitetul de Securitate al partidului”.
Mai pe larg, cei care sunt implicați în conspirații ”sunt executați”, iar familiile lor sunt trimise în centre de reeducare. Cei însărcinați cu execuțiile nu sunt recompensați financiar sau cu o promovare în funcție, dar primesc înainte ”alcool și ceva de mâncare”.