Banca Transilvaniei vine cu un anunț important pentru toți clienții. Cum riscă românii să rămână fără bani dacă nu respectă ultima regulă a băncii? În ce costă atenționarea clienților? Iată mesajul instituției, dar și cum să procedeze clienții pentru e evita totul!
Banca Transilvania are o bună parte din români drept clienți, iar cei mai mulți dintre ei folosesc serviciile digitale în diferite acțiuni financiare de care au nevoie, astfel că interesul lor este mereu în siguranță. Cei de la Banca aferentă au transmis o atenționare serioasă pentru aceștia, tocmai pentru a putea să se scutească de multe bătăi de cap și de bani pierduți în cazul unora. Instituția vine cu un anunț despre atacurile care au devenit tot mai dese în țara noastră, mai cu seamă după ce criza sanitară i-a mutat pe cei mai mulți în lumea online.
Banca Transilvania recomandă tuturor clienților să fie extrem de atenți la ce fel de email-uri primesc de la persoane necunoscute pentru că unii dintre ei le pot fura datele personale. Atacul este cunoscut ca fiind de tip pishing și se acționează prin intermediul email-ului. Banca Transilvania susține că de cele mai multe ori aceste mesaje sunt special făcute pentru a fi aproape identice cu cele reale trimise de instituția financiară, astfel că unii dintre clienți pot fi păcăliți rapid. Mai mult, ele conțin și link-uri către website-uri malițioase sau diverse fishiere atașate a căror accesare poate fi făcută de la calculator sau telefon care pot fi compromise.
Banca Transilvania a indicat faptul că mai mulți dintre clienții lor au sesizat astfel de evenimente, iar acum încearcă să le atragă atenția celorlalți români pentru a nu pica în capcana aceasta. În cazul în care se fură bani cu ajutorul datelor personale furate, cei de la bancă întâmpină dificultăți uriașe în ca rezolva problema, așa că este indicat ca toată lumea să fie precaută și să se ferească pe cât de mult de o asemenea situație.
De asemenea, Banca Transilvania nu este singura instituție financiară care face această solicitare în rândul clienților săi.
„Acţiunile Băncii Transilvania (TLV), cele mai tranzacţionate de la bursa românească, au închis vineri la 2,5 lei pe unitate, după un raliu de 4,6%, arată datele BVB. Lichiditatea de vineri pe acest emitent a fost de circa 37 mil. lei, cea mai ridicată din ultimele şase luni. La nivel săptămânal, acţiunile TLV s-au apreciat cu 8,7%”, conform zf.ro.