Banca Transilvania, veste extraordinară. Anunțul surprinzător făcut în această dimineață

Banca Transilvania, veste extraordinară. Anunțul surprinzător făcut în această dimineață
Banca Transilvania, veste extraordinară. Anunțul surprinzător făcut în această dimineață

Acțiunile Băncii Trsnsilvania trag în sus indicii bursieri, aducând a treia sesiune consecutivă de creșteri. Principalii indici de la Bursa de Valori București (BVB) au câștigat o treime de procent, dar pe volume foarte mici.

Acțiunile BT trag în sus bursa

Bursa românească a avut o activitate foarte redusă și o deschidere doar cu puțin peste referința de marți, fiind marcată, încă de la începutul zilei, de tranzacțoonare de prudență. Toate acestea în condițiile în care piața locală de acțiuni nu a prins un val de vânzare agresivă la finalul ședinței anterioare de la New York Stock Exchange, antrenată de un impas în Congresul SUA cu privire la un acord pentru votarea unui program nou de simulare a economiei.

Cotațiile BVB au fost susținute de revenirea din sesiunea asiatică și de debutul celei europene, care au rezistat până la finalul orarului de tranzacționare. Astfel, indicele compozit BET Plus s-a apreciat cu 0,33%, iar indicele reprezentativ BET a câștigat 0,36% până la nivelul de 8.777,30 puncte, doar a 3-a închidere peste media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul, de la șocul pandemiei din februarie-martie.

„Piața a fost susținută de avansul de 1,58%, până la prețul de 2,2500 lei/acțiune a titlurilor Băncii Transilvania (TLV) care au adunat transferuri de 10,19 milioane lei, reprezentând aproape jumătate din rulajul de 21,24 milioane lei (4,39 milioane euro) al pieței de acțiuni. Tot pe segmentul bancar, titlurile grupului bancar austriac Erste (EBS) au suferit un recul de 0,34%, pe fondul unor schimburi de 1,37 milioane lei“, potrivit profit.ro.

Tablou „verde“ în Europa

În ceea ce privește Europa, tabloul a fost „verde“ – Indicele Euro Stoxx a crescut cu +0,93%, indicele FTSE100 de la Londra s-a apreciat cu +2,04, indicele CAC40 de la Paris a urcat cu +0,90%, indicele DAX30 din Germania a câștigat +0,86%, indicele WIG20 de la Varșovia s-a apreciat cu +0,44%, indicele BUX de la Budapesta a crescut cu +1,16%, în timp ce indicele PX de la Praga a scăzut cu -0,17%.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI