Cunoscutul jurnalist Marius Tucă, moderator al show-ului de la „Aleph News“, a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Informația a fost transmisă joi seară, chiar pe site-ul noii televiziuni, cu precizarea că bărbatul nu prezintă simptomele specifice bolii. Tucă se află internat pentru 24 de ore. Mai multe detalii despre starea de sănătate a jurnalistului, în continuare.
În cursul zilei de joi, celebrul jurnalist Marius Tucă a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Acum, starea lui de sănătate este bună, nu are febră și nici alte simptome specifice bolii.
„Examenul CT al plămânilor nu a relevat configurații anormale. Nivelul saturației oxigenului în sânge este de 97%“, notează alephnews.ro.
Într-o discuție telefonică cu Adrian Sârbu, jurnalistul a declarat următoarele:
„Sper să trec cât mai bine de această încercare pe care viața mi-a pus-o în față și să mă întorc în studio. Îmi iubesc profesia, colegii și spectatorii. Dacă tot nu am avut concediu anul acesta, COVID-ul mi-a creat această oportunitate. Țineți aproape, dar nu mai aproape de un metru jumătate“.
Din acest motiv, ieri seară, pe post a fost difuzată o reluare a unei emisiuni, întrucât Marius Tucă ținea talk-show-ul de seară al stației Aleph News, de la ora 20:30.
Anul 1991 l-a găsit pe Marius Tucă în orașul natal, Caracal, dar nu pentru mult timp. Acesta a decis, alături de Dan Diaconescu, să își încerce norocul în Capitală, ajungând în cele din urmă în redacția proaspătului cotidian „Curierul Național“.
Pentru cine nu își mai aduce aminte, redacția avea nume mari la acea vreme, începând de la director: Horia Alexandrescu și până la gazetarii colaboratori ca Fănuș Neagu, Beatrice Buzea, Florin Condurățeanu, Ralu Filip sau Nicolae Truță.
Pentru cei doi olteni de 24, respectiv 25 de ani, acest loc avea să devină și o adevărată școală de jurnalism care, ulerior, i-a ajutat să se propulseze în adevărate repere jurnalistice. Niște oameni simpli, care au luptat cu sărăcia și cu lipsurile, așa caracterizează Dan Diaconescu perioada de început a carierei lor.
„Mergeam în Gara de Nord, așteptăm primul tren spre Caracal, ne culcam în tren, ajungeam în Caracal, unde fiind nod feroviar, trenul se întorcea îndărăt în București. Astfel, reușeam să dormim toată noaptea. Nu plăteam bilet, îi dădeam ceva nașului. La 6 dimineață eram înapoi în Capitală și mergeam unde aveam serviciul“, a mărturisit jurnalistul.