04 sept. 2020 | 13:45

Cum trebuie să dormim pentru a ne odihni cât mai bine. Care sunt cele mai bune poziții

Sănătate
Cum trebuie să dormim pentru a ne odihni cât mai bine. Care sunt cele mai bune poziții
Cum trebuie să dormim pentru a ne odihni cât mai bine. Care sunt cele mai bune poziții

Hai sa recunoastem. Somnul este o mare parte din viața noastră, chiar dacă nu dormim tot timpul opt ore, dar există mai multe lucruri decât ai putea crede. Poziția dvs. de somn joacă un rol important în calitatea somnului, ceea ce înseamnă că ar putea fi timpul să faceți niște schimbări.

Cum trebuie să dormim pentru a ne odihni cât mai bine

Pozițiile diferite de somn au beneficii diferite. Dacă vă confruntați cu durerea sau cu alte probleme de sănătate, poate fi necesar să vă schimbați poziția de somn pentru a vă ajuta să o gestionați. Și, deși s-ar putea să nu fie ceva ce poți face într-o singură noapte, cu siguranță merită încercat.

A vă face timp pentru a vă antrena treptat să dormiți într-o nouă poziție ar putea fi secretul îmbunătățirii calității somnului. Cu toate acestea, dacă este ceva cu care nu vă simțiți confortabil, nu vă stresați.

Care sunt cele mai bune poziții

De asemenea, puteți încerca să modificați poziția de somn preferată pentru a vă asigura că profitați la maximum. Fiecare individ este diferit. Important este să faci ceea ce funcționează pentru corpul tău și pentru nevoile tale de somn.

Poziția fetală

Există un motiv pentru care aceasta este cea mai populară poziție de somn. Poziția fetală are multe beneficii. Nu numai că este minunat pentru durerile de spate sau sarcină, dormind în poziție fetală poate ajuta la reducerea sforăitului.

Cum trebuie să dormim pentru a ne odihni cât mai bine. Care sunt cele mai bune poziții

Cum trebuie să dormim pentru a ne odihni cât mai bine. Care sunt cele mai bune poziții

Din păcate, dormitul în poziția fetală are câteva dezavantaje. Asigurați-vă că poziția dvs. este relativ slabă, altfel poziția confortabilă ar putea limita respirația profundă în timp ce dormiți. De asemenea, dacă aveți probleme cu dureri articulare sau rigiditate, dormitul într-o poziție fetală strânsă, dimineața când vă trziți, s-ar putea să simțiți anumite dureri.

Dormind pe o parte

După cum se dovedește, dormitul pe o parte este de fapt destul de bun pentru tine, mai ales dacă dormi pe partea stângă. Nu numai că poate ajuta la reducerea sforăiturilor, dar este excelent pentru digestia dvs. și poate chiar reduce arsurile la stomac.

Un studiu mai vechi a analizat 10 persoane pe parcursul a două zile. În prima zi, participanții s-au odihnit pe partea dreaptă după ce au mâncat o masă bogată în grăsimi. Pe al doilea, au trecut la partea stângă. În timp ce acesta a fost un mic studiu, cercetătorii au descoperit că dormitul pe partea dreaptă a crescut arsurile la stomac și refluxul acid, ceea ce sugerează că ar putea fi un motiv bun pentru schimbarea părții pe timp de noapte.

Cum trebuie să dormim pentru a ne odihni cât mai bine. Care sunt cele mai bune poziții

Cum trebuie să dormim pentru a ne odihni cât mai bine. Care sunt cele mai bune poziții

Pe de altă parte, să dormi de partea ta poate să nu fie întotdeauna cel mai bun. Nu numai că poate provoca rigiditate pe umeri, dar poate duce și la strângerea maxilarului pe acea parte. În plus, cercetările sugerează că dormitul pe partea ta ar putea contribui la riduri. Punerea unei perne între picioarele inferioare vă va ajuta să vă aliniați mai bine șoldurile pentru a evita durerile de spate.

Culcat pe burtă

Dacă ar trebui să clasăm pozițiile de dormit, întinsul pe burtă ar putea fi în partea de jos a listei. Deși este o poziție bună pentru sforăit sau apnee în somn, beneficiile nu se extind mult mai mult. Din păcate, dormitul pe stomac poate provoca atât dureri de gât, cât și de spate. De asemenea, poate adăuga o mulțime de tulpini inutile mușchilor și articulațiilor, motiv pentru care s-ar putea să vă treziți cu dureri și oboseală. Așezarea unei perne sub burta ar putea ajuta la reducerea durerilor de spate.

Intins, pe spate

Dormitul pe spate oferă cele mai multe beneficii pentru sănătate. Nu numai că face mai ușor să vă protejați coloana vertebrală, dar poate ajuta și la ameliorarea durerilor de șold și genunchi. Dormitul pe spate folosește gravitația pentru a vă menține corpul într-o aliniere uniformă asupra coloanei vertebrale, ceea ce vă poate ajuta să reduceți orice presiune inutilă pe spate sau articulații. O pernă în spatele genunchilor vă poate ajuta să susțineți curba naturală a spatelui. În plus, dacă te îngrijorează să-ți păstrezi pielea proaspătă, dormitul pe spate îl protejează de orice pernă sau de ridurile induse de gravitație. Pe de altă parte, dormitul pe spate poate fi dificil pentru oricine se luptă cu sforăitul sau apneea de somn. De asemenea, poate fi dificil pentru oricine care se luptă deja cu durerile de spate, motiv pentru care este important să vă asigurați că sunteți susținut în mod corespunzător.

Parteneri
Iubita lui Silviu Prigoană, dezvăluiri incendiare după moartea milionarului. Ce decizie au luat copiii afaceristului
Redactia.ro
Unde se află comuna din România unde se spune că au fost ascunse tone de aur. Tunelurile duceau la cea mai mare comoară
Click.ro
Un avion militar rus a fost detectat în apropierea spaţiului aerian britanic. „Ursul” e cel mai mare bombardier strategic al lui Putin
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Care au fost ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană. Prietenii lui au crezut că le face o farsă
Unica.ro
Salariu de vedetă TV. Cât câștigă Irina Fodor
EVZ.ro
Probleme în familia Ancăi Serea! Unul dinte băieții ei a ajuns la spital: ”Dureri mari în piept” | FOTO
Spynews
Permisul de conducere trebuie schimbat până la 19 ianuarie 2025! Anunț pentru cei care s-au născut după 1971. Unde se aplică
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
Adriana BAHMUȚEANU, SCANDAL CU POLIȚIA în cimitir. ”Ai țipat și ai fost agresiv. Am să te reclam"
Mediaflux
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Primele declarații ale Mihaelei Botezatu după moartea lui Silviu Prigoană. Ce se întâmplă cu fiii: ”Știm ce i-ai făcut lui tati”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro