Cu toate că Ministerul Educației a publicat pe 1 septembrie ghidurile metodologice pentru profesori și școli, în acest moment există mari incertitudini asupra noului an școlar 2020-2021.
Deși Ministerul Educației anunță că sunt pregătiți să dea undă verde noului an școlar, totuși sunt multe întrebări rămase fără răspuns. Printre cei care au încercat, astăzi, să răspundă la o parte dintre aceste întrebări a fost și Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.
Cu tote că există cele trei scenarii, verde, galben și roșu, profesorii și părinții sunt debusolați și așteaptă de la autorități decizii concrete și răspunsuri la obiect. Ministrul a aruncat în grădina părinților mare parte din responsabilitate, la fel cum guvernanții au făcut și în cazul școlilor, liceelor și a nuniversităților din România, cân vine vorba de prevenirea răspândirii virusului.
„Părintele care are un copil bolnav acasă îl va ţine acasă, va lua legătura cu medicul de familie anunţând şcoala că acel copil este bolnav şi luând măsurile în consecinţă împreună cu medicul de familie, precizând dacă este un tratament care poate fi luat acasă sau dacă se înscrie într-o definiţie de caz şi trebuie evaluări suplimentare, precum şi o anchetă epidemiologică”, a mai explicat Nelu Tătaru.
În conferința de presă susținută de Nelu Tătaru astăzi, ministrul a declarat că o unitate de învăţământ se poate închide dacă există trei cazuri de infecţie cu noul coronavirus în clase diferite, indiferent de codul asumat la începutul anului școlar, verde sau galben, în cazul celui roșu ne-aplicându-se regula.
„Când avem trei cazuri în trei clase diferite, acea şcoală se închide şi copiii şi profesori intră în izolare pentru două săptămâni, urmând anchetele epidemiologice să determine cei care au fost contacţi direcţi, urmând ca aceştia la fel să dezvolte o anchetă epidemiologică, în condiţiile în care sunt pozitivi”, a declarat ministrul Sănătăţii.