Klaus Iohannis este discret în ceea ce privește viața personală. Cele mai multe dezvăluiri despre el le-a făcut doar în perioada în care era candidat.
Președintele României a fost întrebat în anul 2014, în cadrul unui interviu la PRO TV, care este mâncarea lui preferată. Răspunsul a venit rapid: ciorba de perișoare. Soția sa, Carmen Iohannis, are o reputație în rândul prietenilor în ceea ce privește abilitățile sale de bucătăreasă.
„Îşi ia şi bucătarul după el este o informaţie care poate fi verificată şi este reală, unul dintre ei este specializat pe bucătărie moleculară, este un mare trend în lume. O ajută foarte mult pe doamna, că doamna este cea cu bucătăria moleculară”, a declarat politicianul Darius Vâlcov.
Ducu Paraschița are o experiență de peste 24 de ani în domeniul gastronomic și a gătit pentru trei dintre președinții României: Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Traian Băsescu.
„Mi-au căzut două sarmale pe pantalonii preşedintelui. Nu e un foarte mare gurmand. S-a mai cizelat în gusturi datorită multor evenimente la care a participat, dar apreciază mâncarea foarte bine făcută. E românul simplu. E foarte apropiat de natura umană. Nu s-a schimbat din cauza preşedinţiei”, a spus Ducu Paraschiţa despre Traian Băsescu.
„E un ins gurmand. Mănâncă din plăcere, puţin şi bun. A mâncat muşchi de vită cu sos de piper verde şi cognac. Este foarte uman, dar o umanitate un pic mai calculată, mai rece decât a domnului Băsescu”, a declarat bucătarul cu privire la Ion Iliescu.
„Avem un comportament gastronomic elevat. El are aerul acela de domn”. a spus despre gusturile lui Emil Constantinescu.