18 aug. 2020 | 10:25

Dacia, în mare criză în Italia. Ce se întâmplă cu mașinile românești

Știri generale
Dacia, în mare criză în Italia. Ce se întâmplă cu mașinile românești
Dacia, în mare criză în Italia. Ce se întâmplă cu mașinile românești

Dacia nu reușește să iasă din criză pe piața auto din Italia, din cauza întârzierilor unui program tip Rabla, care a fost votat, dar nu a intrat în vigoare pe parcursul lunii iulie. Piața a avut și în a șaptea lună o scădere a vânzărilor, Dacia pierzând și mai mult decât media pieței.

Un program tip Rabla = derapajul Dacia pe piața auto din Italia

Autoritățile italiene au publicat datele oficiale privind înmatriculările de autovehicule din luna iulie, anunțând încă o lună de scădere, cu 11 procente mai puțin decât în anul precedent. În total, au fost înmatriculate 136.455 unități, cu aproape 20.000 mai puține comparativ cu luna iulie a anului 2019.

Deși câteva de mărci au început să-și revină, trecând pe creștere față de anul trecut, cel puțin jumătate din piață încă are rezultate negative. Printre acestea se numără și Dacia, care a înregistrat una dintre cele mai mari scăderi, 33%, cu 5.134 de mașini înmatriculate.

În schimb, Dacia Sandero rămâne pe locul opt printre performerii din Italia, cu 2.739 de unități vândute în luna iulie, fiind depășit doar de patru modele ale Fiat Chrysler și de trei ale mărcii VW.

Dacia, cel mai mare declin din Europa

De la începutul anului și până acum, Dacia a înregistrat cel mai mare declin din Europa, de peste 51%, cu 56.194 de autovehicule înmatriculate, în condițiile în care anul precedent depășea 100.000 de mașini în primele șapte luni. Scăderea mărcii auto este cu 10 procente peste scăderea raportată de piața italiană de autoturisme, 41%, cu un volum total de 1,23 milioane de mașini înregistrate.

Dacia, în mare criză în Italia. Ce se întâmplă cu mașinile românești

Clasament: Dacia, declin fantastic față de anul precedent

În prezent, dintre marile piețe Big 5 ale industriei auto europene, pe creștere au revenit cele din Franța (4%) și Spania (1,1). I se alătură și cea din Marea Britanie (11,3%), care însă nu mai este cuprinsă în statisticile UE.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Cum se denunțau vecinii unii pe alții la Securitate:„Aflându-se în casă, cu ușa deschisă, s-a exprimat într-un mod imposibil de reprodus la adresa tov. Ceaușescu“
Click.ro
Ultimele mesaje trimise de pe front de soldații ruși. „E un munte de cadavre”. Mărturii cutremurătoare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
O mai ții minte pe Esmeralda? Au trecut 27 de ani de la rolul care a făcut-o celebră pe actrița Leticia Calderon, iar viața ei a bătut orice telenovelă! Cum arată azi, la 56 de ani, frumoasa actriță / FOTO
Unica.ro
Rețeta care îi va impresiona pe invitații la masa de Crăciun. Carnea de rața, ingredientul cheie
EVZ.ro
Lux și opulență! Cum arată casa Andreei Tonciu. Vedeta a investit zeci de mii de euro | FOTO
Spynews
Călin Georgescu a anunțat finalul. Mesaj pentru toată România: După 35 de ani (VIDEO)
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
GUVERNUL a DECIS! Acestea sunt MARILE SCHIMBĂRI din 2025
Mediaflux
Lux și opulență! Cum arată casa Andreei Tonciu. Vedeta a investit zeci de mii de euro | FOTO
Spynews.ro
Rezultate Loto azi, 22 decembrie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro