29 oct. 2018 | 12:46

„Tunul” de la Teleorman: cine a lăsat în paragină proiectul european imens

Politică
„Tunul” de la Teleorman: cine a lăsat în paragină proiectul european imens
Proiect din București care n-are treabă cu ce se întâmplă în Teleorman.

În județul Teleorman oamenii trăiesc ca în Evul Mediu. Mai multe orașe nu beneficiază de alimentare cu apă și nici de canalizare.

Proiectul european de 322 milioane de euro care le promitea locuitorilor refacerea radicală a rețelelor de apă potabilă și de canalizare are întârzieri majore și probleme structurale.

Județul Teleorman a obținut în anul 2007 finanțare de la UE prin programul Operațional Sectorial Mediu 2007-2013 pentru proiectul „Extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și a sistemului de canalizare”.

Proiectul urma să fie implementat în două etape pentru care au fost alocate 122 de milioane de euro pentru prima fază a contractului și peste 200 pentru cea de-a doua fază.

Compania care a obținut finanțarea și care trebuia să se ocupe de gestiunea serviciului de alimentare cu apă și canalizare este operatorul județean de apă-canal, Apa Serv S.A.

La momentul obținerii acestei finanțări, la conducerea Apa Serv SA se afla deputatul PSD Valentin Boboc, care a fost cercetat în dosarul Referndumului. Sub supravegherea lui a început marea aventură a Apa Serv SA cu fondurile europene.

Valentin Boboc a decis să-și depună candidatura la parlamentarele din 2012. În lupta electorală l-a luat alături pe tânărul Ciprian Gurban. Acesta îl însoțea pe Boboc în deplasările sale prin județ, în calitate de șofer și de suporter înfocat.

După ce a câștigat alegerile parlamentare, Boboc s-a mutat la București și l-a impus la șefia Apa Serv SA pe Ciprian Gurban, care a devenit gestionarul proiectului finanțat de UE.

Ce înseamna proiectul din Teleorman

Proiectul urma să fie implementat prin derularea a 13 contracte, dintre care 11 contracte de lucrări (inclusiv extinderea şi reabilitarea sistemelor de distribuţie a apei potabile şi de canalizare în cele cinci aglomerări urbane), şi două contracte de servicii de asistență tehnică pentru managementul proiectului şi supervizarea lucrărilor.

Cele 13 contracte au o valoare totala de 122.004.342 euro, din care Alexandria – 44.148.086 euro; Turnu Măgurele – 38.450.891 euro; Roşiorii de Vede – 13.480.307 euro; Videle – 14.208.690 euro; Zimnicea -11.716.368 euro.

Constructorii care au câștigat licitațiile proiectului n-au reușit să termine lucrările în bune condiții. Practic, aceștia s-au oprit la aproximativ trei sferturi de drum, adică au lăsat cele mai importante detalii nefinalizate.

Digisport.ro
N-a pronunțat ”România”! Cum ne-a numit prim-ministrul din Kosovo, după scandalul de la București
Stirile PROTV
NATO și-a mobilizat avioanele de luptă după un atac masiv lansat de Rusia. Ploaie de rachete la granița Alianței
PlaySport
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Ego.ro
Anamaria Prodan, de nerecunoscut. Brunetă și machiată strident, la nunta cu fostul soț FOTO
ProActual
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
EVZ.ro
Șoferii nu știu cum să reacționeze. Semnul de circulație care îi încurcă rău
Spynews.ro
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
PRO TV
”Cu Anca Dinicu mă sărut, cu Anisia Gafton mă însor, iar pe Alex Bogdan...” Declarațiile din culise ale unui coleg de scenă
Adevarul
Momente de groază pentru pasagerii unui avion care a căzut în gol peste două mii de metri: „Am crezut că vom muri, oamenii de lângă noi au intrat direct în tavan”
BZI.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Viva.ro
Vestea că Silviu Prigoană nu era, de fapt, căsătorit cu Mihaela i-a luat pe toți prin surprindere, dar asta nu e tot! S-au aflat detalii neașteptate acum: "Față de restul lumii...”