Pe 22 iulie, Consiliul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a decis instituirea carantinei zonale în comuna Gornet, după ce în decurs de doar două săptămâni în localitate au fost depistate 15 cazuri de coronavirus.
Decizia de carantinare a localității a împărțit localnicii în două tabere. Unii dintre ei au acceptat carantina , iar alții s-au revoltat. Ulterior, autoritățile au atacat ordinul în instanță.
Anularea carantinei din comuna Gornet a fost decisă de către Magistrații de la Curtea de Apel București. Raed Arafat a pierdut procesul, iar carantina trebuie ridicată. Decizia nu este definitivă, dar este executorie.
Această decizie a fost luată după solicitarea autorităților locale din comuna Gornet, județul Prahova, de anulare a ordinului DSU privind carantinarea localității. Solicitarea autorităților locale de a fi despăgubite cu suma de 4 milioane de euro a fost respinsă de către magistrați.
”Admite în parte cererea – Respinge acțiunea restrânsă și modificată formulată de reclamantul Bogdan Dumitru, în contradictoriu cu pârâtul Departamentul pentru Situații de Urgență, ca neîntemeiată. Admite, în parte, acțiunea restrânsă și modificată formulată de reclamanta UAT Comuna Gornet, prin reprezentant legal primar, în contradictoriu cu același pârât.
Anulează Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgentă nr. 4659202/22.07.2020 privind instituirea carantinei zonale în localitatea Gornet, comuna Gornet, județul Prahova. Respinge capătul de cerere în pretenții din acțiunea reclamantei UAT Comuna Gornet, ca neîntemeiat. Cu recurs în termen de maximum 2 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel București – Secția a VIII – a Contencios Administrativ și Fiscal. Pronunțată, azi, 4 august 2020, în condițiile art. 402 Cod procedură civilă, prin punerea soluției la dispoziția părților de către grefa instanței”, se precizează în minuta instanței.