Jurnalistul Adelin Petrișor, pe care ne-am obișnuit să-l vedem prin teatre de război, cu gloanțe care-i zboară pe de-asupra capului, s-a luat la trântă cu bucătarul Petrișor Tănase. Cum s-a ajuns la conflictul dintre corespondentul de război și celebrul bucătar? Ei bine, de vină a fost…untul și ”alifierea” lui.
Celebrul bucătar Petrișor Tănase are de ceva timp o emisiune culinară la Digi 24. Jurnalistul Adelin Petrișor se pare că este pasionat și de bucătărie, așa că a urmărit una dintre emisiunile bucătarului, unde o frază i-a atras atenția. S-a indignat și mai tare atunci când a consultat Dicționarul Explicativ al limbii române.
Jurnalistul a postat pe internet ceea ce l-a nemulțumit, iar mănușa a fost deja aruncată. ”Punem puțin unt, pe care-l ”alifiem”, a grăit azi cu chef de la o televiziune de știri. Se vede treaba că omul nu se ocupă doar de mâncare, ci este și creator de limbă. Sper ca academicienii să rămână pe poziții și să nu schimbe numele Institutului de lingvistică. #gatescDeciVorbesc”, a scris Adelin Petrișor.
Atât i-a trebuit bucătarului Petrișor Tănase că a și sărit să-i răspundă jurnalistului. ”Alifierea este termen culinar folosit in bucatăriile lumii! Asa ca vedeti -va de stirile voastre si nu va bagati in denumiri culinare internatinale cunoscute doar de bucatari si cofetari!:), a scris bucătarul.
Jurnalistul a ripostat și el. ”Între doua stiri, vreau sa spun doar ca normele limbii se gasesc in carti, dictionare DOOM, DEX, nu in bucataria internationala. Succes la gatit!”.
”Dictionarul gastronomic te va face sa intelegi mai usor terminologiile culinare folosite in toate cartile de bucate romanesti si internationale!”, a mai scris bucătarul.
În conflictul dintre cei doi au intervenit și internauții, care au înrăutățit situația. Taberele s-au format, iar conflictul a continuat.