Pe fondul temerilor că extinderea pandemiei de COVID-19 va încetini redresarea economiei mondiale, prețul aurului a atins un nivel record. Investitorii sunt din ce în ce mai interesați de „metalul galben“, care este sprijinit de măsurile agresive de relaxare monetară adoptate de multe bănci din întreaga lume. Află cum te-ai putea îmbogăți, în paragrafele următoare.
Astăzi, prețul aurului a crescut semnificativ, investitorii fiind tot mai interesați de acest metal prețios, pe fondul temerilor că extinderea pandemiei de noul coronavirus va încetini ritmul redresării economiei mondiale, şi al tensiunilor geopolitice dintre SUA şi China.
Creșterea numărului de cazuri de infectare în SUA și în alte regiuni a afectat speranțele că economia va reintra curând pe un făgaș normal şi a redus apetitul investitorilor pentru activele riscante. Totodată, și tensiunile geopolitice vin în sprijinul creșterii prețului aurului, care este perceput ca o investiţie de refugiu în vremuri tulburi.
Luni dimineață, pe piaţa spot, uncia de aur a urcat cu 1%, la nivelul record de 1.929,90 dolari, depășind recordul înregistrat în septembrie 2011.
De când pandemia a dus la recesiunea economiei globale, „metalul galben“ este sprijinit de măsurile agresive de relaxare monetară adoptate de multe bănci din întreaga lume. Potrivit unor specialiști, aceste măsuri de politică monetară ar putea conduce, în cele din urmă, la inflaţie.
Înainte de explozia pandemiei de COVID-19, recomandarea bancilor private pentru clienții care dețineau aur era să păstreze doar o mică parte din avuţia lor sub forma acestui metal prețios.
Astăzi, însă, unii dintre aceşti consilieri direcţionează până la 10% din portofoliile clienţilor lor spre aur, dat fiind că stimulentele introduse de băncile centrale au redus semnificativ randamentele la obligaţiunile guvernamentale.
Chiar dacă deținerea de aur nu aduce venit, să ai „metal galben“ în aceste condiții este mai atractiv.