În contextul pandemiei de COVID-19, sectorul HoReCa este îngenunchiat de criza econimică, motiv pentru care proprietarii restaurantelor insistă redeschiderea acestora. În imaginile următoare veți putea observa, din păcate, cât de repede se răspândește noul coronavirus într-un restaurant cu autoservire, dacă unul dintre clienți este infectat.
Televizunea publică NHK împreună cu o echipă de experți medicali au realizat un experiment prin care se analizează repiditatea cu care noul coronavirus se poate răspândi într-o încăpere, relateză CNN, citat de Digi24.
Elegante si practice, liniile de autoservire tip bufet sunt destinate multor locații de vacanță, astfel că putem întâlni la hoteluri, pensiuni, croaziere și chiar în mijloacele de transport de lux.
În urma experimentului realizat se poate observa că este suficient ca o singură persoană să fie infectată, iar mai apoi să atingă suprafețele destinate publicului și ulterior, restul persoanelor vor contacta și ele.
Unul dintre turiști și-a întins pe mână un gel care putea fi vizibil doar cu ajutorul luminii ultraviolete. Acesta reprezintă efectele pe care o persoană infectată le-ar avea asupra celorlalți dacă ar tuși în palmă, iar mai apoi se alătură celorlalte nouă persoane.
Individul, care ar putea fi orice turist, atinge tăvile pentru a se autoservi, iar de aici drumul este clar: toate suprafețele sunt contaminate. Astfel, după 30 de minute de când subiectul experimentului a atins vasele, camera se întunecă, iar cu ajutorul unui filtru cu lumină ultraviolet se văd rezultatele.
Spre nefericirea tuturor, lichidul care reprezintă virusul se vede pe majoritatea suprafețelor, obiectelor și pe corpul tuturor persoanelor prezente.
Astfel, după doar 30 de minute, toate persoanele au intrat în contact cu noul coronavirus, riscând să se infecteze și să transmit la rândul lor și altor persoane, inclusive celor din categoria de risc
Urmărește experimentul acum: