Nu știi cum să termini fabulos o masă în familie sau cu prietenii? Un desert rămâne mereu în mintea invitaților, așa că trebuie să fii atent la preparatul cu care închei seara. Prăjitura cu nucă și cu cremă de ouă și vanilie este maginifică!
O rețetă deosebită pentru o prăjitură numai potrivită pentru a încheia o seară de succes alături de familie sau prieteni este prăitura cu nucă, cremă de ouă și vanilie. Elena Lasconi petrece mult timp în bucătărie de când a renunțat la televiziune și s-a orientat către politică, lucru potrivit pentru a încerca noi rețete precum cea menționată. Vedeta a schimbat câteva mici detalii din modul de preparare și ingrediente și a împărtășit succesul său cu fanii din mediul online. Ca bază, ai nevoie de 10 ouă. Timpul de pregătire este de doar 15 minute, iar de gătire 90 de minute. De asemenea, trebuie să acorzi alte câteva zeci de ore pentru ca prăjitura să se răcească.
Scoate din frigider ingrediente și lasă-le la temperatura camerei. Pornește cuptorul la 180 de grade sau 200, depinde dacă este electric sau nu. Separă albușurile de gălbenușuri, iar deasupra spumei de albuș pune puțină sare. Între timp, pregătește foile. Bate albușul împreună cu apa plată, iar după ce compoziția s-a întărit adaugă zahăr și continuă să mixezi preț de 10 minute. Adaugă făina amestecând ușor, ulterior împarte compoziția în patru. Coace foile pe dosul tăvii preț de 10-15 minute. Gălbenușurile presărate cu sare se freacă bine cu zahărul până se dublează, adaugă semințe din batorul de vanilie, iar mai apoi compoziția se pune într-o cratiță pe bain marie. Amestecă 10 minute continuu și lasă-o la răcit, după ce se îngroașă. Se umple foile: foaie, cremă, foaie, cremă, foaie, cremă, deasupra se presară nucă prăjită și tăiată în bucăi mari.
Pentru FOI:
10 albuşuri
20 ml apa plată
300 gr zahăr tos
300 gr nucă macinată
60 gr făină
Pentru CREMĂ:
10 gălbenuşuri
1 vârf de cuţit de sare
250 gr zahăr tos
450 gr unt 80% grăsime
1 baton vanilie
Pentru ORNAT:
100 gr nucă prajită(tăiată la cuţit)