Ce se întâmplă dacă lași o sticlă cu dezinfectant în mașină? Temperaturile caniculare schimbă tot. Trebuie să ai în vedere acest detaliu.
Dezinfectantul este cel mai bun prieten al tuturor în acestea vremuri. Majoritatea tipurilor de dezinfectant pentru mâini care se găsesc la orice colț de stradă conțin alcool. Șoferilor le scapă un mic detaliu din vedere – faptul că acesta trebuie să fie depozitat cel puțin la temperatura camerei. Temperaturile caniculare i-au făcut pe pompierii americani să avertizeze pe toată lumea cu privire la ce se poate întâmpla dacă conducătorii auto nu își pun la un loc potrivit soluția pentru curățat bacterii. Avertismentul a fost făcut de organele din ditrictul Western Laker, Wiscounsin. Aceștia au venit și cu o dovadă a celui mai rău lucru care se poate întâmpla dintr-o absolută neatenție. Dezinfectantul lăsat în buzunarul mașinii poate afecta întreaga ușă.
„Majoritatea dezinfectanților pentru mâini sunt pe bază de alcool și, prin urmare, sunt inflamabili. Dacă îl țineți în mașină când este foarte cald și expus la soare – în special când sunt în apropierea unei flăcări deschise, ca atunci când fumați în mașină sau faceți grătar – asta poate duce la un dezastru. Vă rugăm respectați posibilitățile și rămâneți în siguranță”, a fost mesajul transmis de către pompieri.
1. Utilizarea telefonului
Fie că vorbești la telefon sau trimiți mesaje în timp ce conduci, ambele activități sunt interzise de lege. Din 12 octombrie, acestea se vor sancționa drastic.
2. Centura de siguranță
Nu uita niciodată să-ți cuplezi centura de siguranță atunci când te urci la volan. Te protejează în cazul unui impact și nici nu iei amendă dacă te opresc polițiștii.
3. Actele necesare
Ai grijă să ai la îndemână întotdeauna actele obligatorii. Ești obligat ca, la cererea poliţistului rutier, să-i oferi acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare ori de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum şi alte documente prevăzute de lege.
4. Luminile de întâlnire
Luminile de întâlnire sunt obligatorii chiar și pe timpul zilei pe drumurile naționale sau pe autostrăzi. Pentru a fi sigur că respecți această regulă, obișnuiește-te să le folosești chiar și în oraș.
5. Trusa medicală
Orice autoturism trebuie să fie dotat cu trusă medicală. Pe lângă aceasta, ar trebui să mai ai asupra ta vestă reflectorizantă, triunghi reflectorizant și extinctor. De asemenea, pe timpul iernii ai grijă să nu pleci la drum fără lanțuri antiderapante, nisip și lopată.