Căpșunile sunt în sezon chiar acum, ceea ce înseamnă că veți avea tot felul de fructe de pădure frumoase din care să alegeți din piață. În plus, veți avea un beneficiu suplimentar de a ști că ați folosit pentru siropul dvs., doar trei ingrediente, toate naturale, nimic artificial.
Zahărul acționează ca un conservant natural, așa că tot ce trebuie să faceți este să refrigerați. Siropul va dura săptămâni întregi. Siropul de căpșuni de casă poate fi utilizat în mai multe scopuri. Cel mai frecvent se adaugă băuturilor și cocktail-urilor pentru a le oferi o aromă puternică, dulce de căpșuni. Încercați să o adăugați la limonadă pentru a face limonadă de căpșuni sau seltzer pentru a face un spritzer de căpșuni. Aduce o completare minunată la cocktail-uri și puteți, de asemenea, să-l folosiți la clătite sau napolitane ca o alternativă la siropul de arțar. Atâtea posibilități!
Clătiți bfructele, apoi scoateți-le cu un cuțit împăturind feliile și scoțând tulpina, apoi feliați căpșunile în bucăți mai mici. Puneți feliile de căpșuni într-o cratiță medie și acoperiți-le cu apă și puneți-le la fiert. Lăsați căpșunele să fiarbă aproximativ 20 de minute la foc mic și scoateți orice spumă care se ridică de-asupra. După aproximativ 20 de minute, căpșunile își vor fi pierdut cea mai mare parte a culorii, iar apa ar trebui să fie de culoare roz sau roșu profund. Acum e momentul să luați cratița de pe foc.
Se strecoară lichidul de căpșuni printr-o strecurătoare cu plasă fină într-un alt vas curat, care separă boabele solide de lichid. Nu apăsați pe partea solidă pentru a extrage mai mult suc, este tentant, dar acest lucru va face siropul tău de căpșuni tulbure. După ce lichidul de căpșuni a fost strecurat, aruncați restul de fructe rămase. Adăugați 2 căni de zahăr în lichidul de căpșuni. Puneți-l înapoi la fiert, amestecând frecvent pentru a dizolva zahărul în sirop.
Lăsați siropul să fiarbă timp de 5 minute până când zahărul este dizolvat complet, curățând orice spumă suplimentară care se ridică. După cele 5 minute luați siropul de pe foc și lăsați să se răcească complet. Turnați într-un recipient de sticlă, sigilați și refrigerați. Siropul trebuie să dureze câteva săptămâni. Dacă preferați un sirop mai gros pentru utilizare lui la clătite sau napolitane, îl puteți fierbe câteva minute în plus până când lichidul se reduce și se îngroașă mai mult.
ingrediente