11 apr. 2019 | 18:13

Edward Snowden, reacție la arestarea lui Assange: „E o zi tristă pentru libertatea presei”

Știri generale
Edward Snowden, reacție la arestarea lui Assange: „E o zi tristă pentru libertatea presei”

Edward Snowden, fost angajat al Agenției Naționale de Securitate a SUA – NSA (National Security Agency), a reacționat pe Twitter cu un mesaj la arestarea lui Julian Assange la Londra.

„O zi tristă pentru libertatea presei”, a scris Edward Snowden, fost consultant al NSA, cel care dezvăluia în 2013 faptul că există un sistem de supraveghere mondială a comunicaţiilor şi a internetului.

Reacția autorităților americane după ce a divulgat secrete ale serviciilor de informații: a fost inculpat pentru spionaj şi furt de secrete de stat.

„Imaginile cu ambasadorul Ecuadorului invitând poliţia secretă în ambasadă pentru a scoate cu forţa afară un editor de materiale jurnalistice – fie că acest lucru place sau nu – vor ajunge să intre în cărţile de istorie. Criticii lui Assange se pot bucura, însă aceasta este o zi tristă pentru libertatea presei.” Edward Snowder, fost consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) a SUA

Snowden, în sprijinul lui Assange

Mesajul lui Snowden a venit la scurtă vreme după ce, joi, fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, refugiat de şapte ani în ambasada Ecuadorului de la Londra, a fost arestat de poliţia britanică.

În opinia lui Edward Snowden, aflat în exil în Rusia, a calificat decizia Ecuadorului drept „revocare extraordinară şi foarte probabil fără precedent a ceea ce Naţiunile Unite consideră o acordare de azil legitimă”.

Julian Assange, naturalizat ecuadorian în 2017, a declarat că se teme că va fi arestat și nici că va fi extrădat în SUA.

El a devenit celebru în toată lumea după ce a publicat în 2010 pe  site-ul său a mii de documente confidenţiale ale Departamentului de Stat şi ale Pentagonului.

Informații – care implicau în unele cazuri responsabili la nivel înalt – au fost preluate de mass-media din lumea întreagă, amintește AGERPRES.

Parteneri
E mare sărbatoare azi. Ce obișnuiesc creștinii să facă pe 11 octombrie. Tradiții și obiceiuri
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Fiul lui Dragnea, iubire periculoasă cu amanta unui manelist
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
Cutremur în dosarul Caracal. Gheorghe Dincă, otrăvit. Cine a dat ordinul
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
REGULI noi pentru PENSIONARI. ACTELE trebuie DUSE la Casa de Pensii
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro