Agenția Spațială Europeană ESA a făcut o descoperire inedită în România, cu ajutorul satelitului. Astfel, imaginea surprinsă din satelit pe teritoriul României poartă numele de ”Mozaic Românesc” și s-a format în urma unor scanări realizate în lunile octombrie și noiembrie 2019.
Mai mult decât atât, scanările au fost realizate prin impulsuri radar orizontale și verticale cu polarizare dublă, din care s-a generat culoarea compozit artificială, este anunțul Agenției Spațiale Române (ROSA).
În imagine sunt surprinse atât frumusețile naturale, dar și diversitatea peisajului. De asemenea, printre cele mai importante descoperiri se numără faptul că România are și cea mai mare suprafață de păduri virgine din Europa, dar și bogății naturale impresionante, de care puțini sunt sunt conștienți.
În plus, urși bruni și lupi pot fi întâlniți în zona montană, iar la poalele munților se află izvoare termale și minerale, cărora li se adaugă și o varietate bogată de pești, păsări, animale și plante din Delta Dunării.
Imaginea a devenit virală pe Internet, astfel că oameni din întreaga lume au rămas uimiți de bogățiile României.
Agenţia Spaţială Europeană (ESA) este o adevărată poartă de acces către spaţiu a Europei. Misiunea acesteia constă în configurarea dezvoltării capacităţilor spaţiale ale Europei, dar şi în garantarea faptului că investiţiile în cercetarea spaţială vor continua să asigure avantaje cetăţenilor din Europa şi din lume.
De asemenea, ESA este o organizaţie internaţională care are 22 state-membre. Coordonând resursele financiare şi intelectuale ale membrilor săi, ESA poate susţine programe şi activităţi care depăşesc cu mult capacitatea unei singure ţări europene.
Din ESA face parte țări precum Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia şi Ungaria. Canada ia parte la unele proiecte în cadrul unui Acord de colaborare. Bulgaria, Cipru, Malta, Latvia, Lituania, Slovacia și Slovenia au, de asemenea, acorduri de colaborare cu ESA.