Nicolae Ceaușescu avea obiceiul să meargă foarte des într-un loc secret și ferit de ochii lumii unde împușca fazani. Locul unde acesta mergea la vânătoare se află la la 35 de kilometri de Botoșani, în mijlocul unei păduri din apropierea comunei Cordăreni. Liderul comunist avea și o cabană special amenajată acolo.
Localnicii din zonă spun că Nicolae Ceaușescu organiza la cabana din pădure petreceri cu mese îmbelșugate, la care erau invitați prim-secretarii PCR. Toate vânătorile, respectiv petrecerile monstru se desfășurau în secret așa că la cabană se ajungea doar pe un drum forestier. În prezent, locul în care și-a făcut veacul tovarășul arată ca după război, geamurile sunt sparte iar ușile distruse. La vremea ei, cabana avea toate condițiile unei pensiuni de lux, avea mai multe camere, băi, o bucătărie și o zonă de dormitoare tip mansardă. ”Era o frumuseţe”, mărturiseşte primarul din Cordăreni.
În plus, primarul din Cordăreni, Constantin Dumitraş a povestit că a lucrat 20 de ani la Ocolul Silvic, iar tatăl său a prins vremurile de glorie ale cabanei. ”A fost construită în anii ‘60, din lemn. Liderii politici au transformat-o apoi într-o construcţie mai solidă. Aici se venea la vânătoare de fazani”, povesteşte edilul.
Primarul din Cordăreni își amintește perfect de aceea cabană secretă, unde liderul comunist cu oameni importanți. Accesul în zonă era era restricționat pentru oamenii de rând, doar elita avea dreptul de a i se alătura lui Nicolae Ceaușescu la partidele de vânătoare. Veterinarul din sat, Ion Mocanu, știe ce se întâmplă acolo.
Cabana a fost construită acolo datorită zonei. Pădurea din apropierea comunei Cordăreni era renumită pentru fazanii care creșteau în sălbăticie.De asemenea, în aceste păduri trăiau și mistreți, dar și iepuri sălbatici. Însă, dictatorul nu s-a mulțumit cu atât, ci i-a pus pe localnici să lucreze la o crescătorie de fazani.
Veterinarul Ion Mocanu a povestit că erau aduse cloști, iar puii erau crescuți și hrăniți până la maturitate, după care erau eliberați în pădure. Nicolae Ceauşescu ar fi fost de două ori la cabana de la Cordăreni. Prima dată în anii ‘60, după o vizită la Dorohoi. ”Mi s-a părut că l-am văzut într-un IMS, maşină de teren, cu oamenii lui”, spune nea Mitruţă.