04 mai 2020 | 06:48

Milioane de români în pericol. Zece oameni au murit după ce au folosit spirt contrafăcut. Cine este producătorul alcoolului sanitar

Sănătate
Milioane de români în pericol. Zece oameni au murit după ce au folosit spirt contrafăcut. Cine este producătorul alcoolului sanitar
Milioane de români în pericol. Zece oameni au murit după ce au folosit spirt contrafăcut. Cine este producătorul alcoolului sanitar

Tragedie la Iași, acolo unde zece oameni și-au pierdut viața după ce au consumat spirt medicinal contrafăcut. Potrivit informațiilor oferite de autorități, toate persoanele au murit în decursul a câteva zile din luna aprilie, iar trei dintre victime sunt din aceeași localitate.

Cine sunt producătorii alcoolului

Anchetă de proporții în urma decesului a cinci bărbați și cinci femei care au murit intoxicați cu alcool sanitar contrafăcut, realizat cu alcool metilic (metanol), în loc de alcool etilic. În urma analizei făcute de polițiști, s-a constatat că alcoolul etilic a fost folosit în concentrație mult mai mare decât în mod normal, lucru care le-a fost fatal victimelor.

În urma cercetărilor, vinovate pentru cele zece decese se fac mai multe persoane de afaceri, de cetățenie arabă, din județul Ilfov. Pe numele acestora procurorii au deschis deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, înşelăciune şi falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse, urmând ca cercetările să continue. Momentan nu se cunosc informații despre cine ar mai fi putut să consume acest tip de spirt.

În cursul zilei de ieri, poliția a raportat următoarele informații: ”La data de 3 mai 2020, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi şi Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au desfăşurat 4 percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale, din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, înşelăciune şi falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse. Poliţiştii ieşeni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 15 aprilie – 24 aprilie a.c., pe raza judeţului Iaşi, au fost înregistrate 10 decese care ar fi fost cauzate de intoxicaţia cu alcool metilic”.

Alte persoane pot fi în pericol

În urma investigațiilor efectuate, s-a descoperit faptul că o societate comercială, din municipiul Iaşi, este cea care a achiziţionat alcool sanitar de pe raza municipiului Bucureşti, iar ulterior l-ar fi distribuit mai multor societăţi de pe raza judeţului Iaşi.

În urma activităţilor desfăşurate au fost identificate aceste societăţi comerciale şi au fost ridicate sticlele cu alcool sanitar, iar în urma analizelor efectuate, în substanţă ar fi fost fost identificată o cantitate foarte mare de alcool metilic. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar 7 persoane au fost conduse la audieri.

Activităţile au beneficiat de sprijinul Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Iaşi, Brigăzii de Operaţiuni Speciale Iaşi şi Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., iar la acţiune au participat şi poliţişti din cadrul D.G.P.M.B. şi I.P.J. Ilfov”.

Autoritățile trag un semnal de alarmă și avertizează cetățenii să nu mai consume acest tip de alcool. Persoanele care se află în zonele vizate, sunt rugate să se prezinte de urgență la spital, în cazul în care au consumat spirt medicinal. Victimele decedate au fost raportate ca fiind din comunele Brăteşti, Stolniceni-Prăjescu, Todireşti, dar şi din sate din zona municipiului Paşcani. Nouă dintre acestea au fost găsite acasă decedate, iar una a murit la spital. Cea mai gravă situație a fost în comuna ieșeană Stolniceni Prăjescu, satul Brătești, acolo, lunea trecută au murit trei persoane.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Credincioșii au primit INTERZIS. Anunț pentru români în noaptea de Înviere
Capital.ro
Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Gemenii au numai reuşite, Scorpionii au parte de un nou început
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Datini și obiceiuri în prima zi de Paște. Ce trebuie să faci să atragi noroc și bani
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro