O firmă de biscuiți din România își face reclamă folosind imaginea lui Adolf Hitler. Pe pagina de Facebook a firmei RoStar a fost postată o imagine cu Hitler, care este asociată cu biscuiții Dita. Postarea este însoțită de o întrebare de cultură generală despre locul de naștere al fostului dictator.
Nu este pentru prima dată când firma de biscuiți își asociază imaginea cu cea a lui Adolf Hitler. Pe 31 martie, pe pagina de Facebook a companiei a fost postată o poză cu Hitler, alături de un produs Ro Star și întrebarea „De ce a construit Hitler o clădire lungă de 4,5 km?”
La câteva zile distanță, Ro Star s-a folosit din nou de imaginea lui Hitler pentru a-și promova biscuiții pe rețeaua de socializare. De această dată, întrebarea care a însoțit fotografia a fost „În ce țară s-a născut Adolf Hitler?”, iar variantele de răspuns: „a)Austria; b) Germania; c) Polonia.”
„Postarea aceasta face parte din seria „Cultură generală”, sub umbrela căreia de câteva luni postăm zilnic varii întrebări pentru fanii noștri. Este o rubrică de succes, cu un engagement mare din partea fanilor paginii, iar acest lucru se datorează faptului că învățăm/ne reamintim împreună cele mai importante evenimente, consolidându-ne astfel cultura generală. Suntem de acord cu părerea generala despre acest personaj, care – vrem, nu vrem – face parte din istoria omenirii.
Probabil că echipa noastră de creație ar fi avut azi o zi mai liniștita dacă ar fi ales să-l ignore pe Adolf Hitler… Ne cerem scuze daca v-am ofensat în vreun fel, departe de noi această intenție. Vă mulțumim mult pentru înțelegere”, a fost răspunsul dat de administratorul paginii de Facebook, după ce o utilizatoare și-a exprimat dezaprobarea față de asocierea biscuiților Dita cu imaginea lui Hitler.
Postarea a strâns zeci de comentarii. Printre cei care au răspuns la întrebare s-au mai numărat câțiva care nu au înțeles rostul postării de la Ro Star.
⁉️?#IntrebariDeCulturaGenerala?105. În ce țară s-a născut Adolf Hitler?a) Austriab) Germaniac) PoloniaRaspunsul…
Publicată de RoStar pe Marţi, 2 aprilie 2019