15 apr. 2020 | 07:58

Ce trebuie să scrie credincioșii în declarația pe proprie răspundere dacă vor să meargă la biserică să ia pâine sfințită

Știri generale
Ce trebuie să scrie credincioșii în declarația pe proprie răspundere dacă vor să meargă la biserică să ia pâine sfințită
Ce trebuie să scrie credincioșii în declarația pe proprie răspundere dacă vor să meargă la biserică să ia Paști

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat marți seară semnarea unui acord între MAI și Patriarhia Română care presupune acordarea sprijinului pentru împărțirea Luminii Sfinte și a Sfintelor Paști în noaptea de Înviere, dar și în zilele dinaintea Paștelui.

Românii vor primi Lumina Sfântă la domiciliu

Acesta a menționat că o sărbătoare atât de importantă precum Paștele nu poate fi neglijată, iar românii vor putea avea în casele lor simbolurile legate de Învierea Domnului. Pentru ca acest lucru să fie posibil, MAI a intervenit în ajutorul Bisericii Române, astfel că anul acesta va intermedia legătura dintre credincioși și biserică.

Marcel Vela a anunțat modalitatea prin care oamenii aflați în spitale şi în zonele aflate în carantină vor primi Lumina Sfântă. Aceasta va fi adusă de către mai multe patrule de poliție la domiciliu. De asemenea, în noaptea de Înviere, românii care nu se află într-una din situațiile menționate mai devreme, vor putea să coboare în apropierea blocurilor în care locuiesc pentru a lua Lumina Sfântă de la voluntarii delegați pentru acest lucru.

Cum și când se va putea lua pâinea binecuvântată

Cu privire la pâinea sfințită pe care credincioșii o luau de obicei în noaptea de Înviere, aceasta va fi împărțită în două moduri. Persoanele cu vârsta peste 65 de ani o vor primi la domiciliu în zilele de vineri, sâmbătă sau duminică, începând cu orele 6:00.

Pentru restul persoanelor sub 65 de ani, cu o stare de sănătate bună, pâinea sfințită va fi împărțită în zilele de vineri și sâmbătă, în intervalul orar 07:00- 17:00, în toate parohiile, în locuri special amenajate:

Am semnat un acord de susţinere şi sprijin din partea tuturor forţelor pentru stabilirea unor acţiuni comune. Având în vedere dorinţa de a se oferi Sfinte Paşti şi Lumina Sfântă s-a stabilit: pâinea binecuvântată în formă de mici prescuri, sfinţită în joia mare, va fi distribuită credincioşilor vineri şi sâmbătă, in intervalul 7- 17, în toate parohiile, în locuri special amenajate, în afara lăcaşurilor de cult, de către personalul bisericii şi voluntari, cu măsuri de protecţie, cu distanţa specficată ca la magazinele alimentare.”

Persoanele care vor dori să meargă la biserică pentru a lua pâinica sfințită va trebuie să specifice în declarația pe propria răspundere motivul deplasării: “În declaraţia pe propria răspundere, credincioşii vor trece”ridicarea Sfintelor Paşti” şi vor preciza numele lăcaşului de cult”, a precizat ministrul.

Parteneri
De ce s-ar fi despărțit Monica Bîrlădeanu și Bobby Păunescu. Totul a ieșit la iveală acum
Redactia.ro
Irinel Columbeanu și-a mai îndeplinit un vis! Fostul milionar a ajuns la vila din Izvorani: „Simt o emoție puternică”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Primele imagini de la evenimentul în care Michael Schumacher a apărut public, după accidentul din 2013 / Foto
Unica.ro
Ion Țiriac, internat la un spital din Austria. Problemele miliardarului în vârstă de 85 de ani
EVZ.ro
Văduva lui Gabi Stângău, copleșită de durere în ziua în care ar fi aniversat doi ani de la nuntă. Ce semn divin a primit Diana Berințan: „Ești cu mine mereu” / FOTO
Spynews
Ungaria, la ani lumină de România. Ungurii ne-au luat fața și ne dau iar lecții
Capital.ro
WOW! Fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, tot o frumusețe rară. Cine este și cum arată doctorița cu care soțul Monicăi Bîrlădeanu are doi copii. „Viața noastră a fost foarte afectată de...”
Avantaje
Se dau PENSIILE mai DEVREME pe CARD! ANUNȚUL Casei de Pensii
Mediaflux
Anamaria Prodan versus Laurențiu Reghecampf! Războiul continuă! Cei doi se văd față în față la Tribunal, acum
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ispita Maria Tebieș, o ispită și în relația dintre Jador și Oana Ciocan. Ce a declarat bruneta de la Insula Iubirii sezonul 8
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro