Noi detalii despre virusul care a speriat omenirea! Ce descoperire uluitoare au dezvăluit recent specialiștii din Japonia? Ce au văzut cercetătorii cu ajutorul unui experiment?
Japonezii au făcut o descoperire șocantă. Cercetătorii niponi susțin că transmiterea coronavirusului se poate face și prin comportamente extrem de banale, riscul putând să crească exponențial. Se pare că și simpla atingere a unei suprafețe contaminate sau a inhalării stropilor de secreții încăcarcate cu coronavirus poate duce la infectare. Cele două posibilități de transmitere erau până acum tusea și strănutul. Se pare, însă, că ar fi altă cale îngrijorătoare. Președintele Asociației Japoneze de boli infecțioase crede că și o conversație ditre două sau mai multe persoane poate deschide larg poarta spre panică.
Această metodă de contaminare nu poate fi pusă pe seama stropilor obișnuiți din tuse sau strănut, ci a particulelor micrometrice. Mecanismul de transmitere poate fi denumit: infecție prin micropicători, arată universul.net. Un experimet arată că micropicăturile continuă să călătorească în aerul respirat de toți preț de 20 de minute. O metodă de a remanța micropicăturile este ventilarea, arată cercetătorii. Simpla deschiderea a geamurilor produce curenți de aer, iar ele fiind ușoare se vor lăsa purtate de adiere.
Aceasta problema exista si inainte de aparitia noului coronavirusului si este de inteles faptul ca pe toate ambalajele produselor sunt microbi. Conform acestui fapt, oamenii cred ca ar trebui sa dezinfecteze fiecare ambalaj al alimentelor si nu numai pentru a nu se infecta cu COVID-19, insa, potrivit specialistilor, nu trebuie sa va faceti griji, ambalajul trebuie inlaturat avand mainile curate, fara a atinge alimentele din interior, dupa care pot fi consumate fara nicio problema. De asemenea, persoanele care primesc colete atat din tara, cat si din afara tarii, chiar si din China, nu trebuie sa se sperie ca se pot infecta cu COVID-19 daca le ating. Specialistii au demonstrat prin analizele realizate, ca acest virus nu rezista mult timp pe obiecte, iar un colet poate ajunge la destinatar dupa multe zile, chiar si saptamani dupa ce a fost trimis. (Sursa: medjobs.ro)