9 polițiști din Capitală, reținuți de urgență. Pe cine au răpit și torturat făr milă, din cauza măștilor

9 polițiști din Capitală, reținuți de urgență. Pe cine au răpit și torturat făr milă, din cauza măștilor
Polițiști din Capitală, acuzați de răpire și tortură

Nouă polițiști din Capitală au torturat, umilit și abandonat două persoane din cauza lipsei măștii de protecție. Ce se întâmplă acum în cazul oamenilor legii care nu au acționat corespunzător?

Polițiști din Capitală, acuzați de tortură și răpire. Decizia autorităților în acest caz

Mai mulți polițiști de la Secția 16 din Capitală au fost audiați miercuri, 3 martie, de procurori. Aceștia sunt acuzați de tortură și privare de libertate în cazul a două persoane. Opt dintre cei precizați au fost deja reținuți sub propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Toate acțiunile care nu sunt în conformitate cu legea au fost înfăptuite în toamna anului trecut. Totul a ajuns în atenția autorităților și a presei după ce un bărbat susține că el și prietenul său ar fi fost bătuți cu bestialitate pe un câmp de lângă București în luna septembrie a lui 2020.

Aceștia ar fi fost victimele polițiștilor după ce oamenii legii au constatat că presupusele victime nu purtau măștile de protecție și ar fi încercat să ajute un individ pe care oamenii legii îl încătușau.

Conform unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul București, în dimineața zilei de 3 martie au fost efectuate percheziții domiciliare pe raza întregului municipiu, dar și a județului Caraș-Severin.

Acestea s-au produs în baza a 9 autorizații emise de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul instituției menționate anterior. Perchezițiile au avut ca obiect infracțiunile de tortură și lipsire de libertate în mod ilegal, arată sursa.

Ce s-a întâmplat cu victimele?

„În prezent, procurorii criminaliști din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucuresti și ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) efectueaza audieri ale persoanelor vizate de perchezițiile domiciliare, acestea având calitatea de agent de poliție în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București”, precizează comunicatul.

Procurorii au arătat că polițiștii au luat una din cele două victime și au dus-o pe un câmp din afara orașului pentru agresiuni și supunerea unor tratamente degradante. După 30 de minute de violențe fizice și umilințe, victima a fost abandonată pe terenul viran în cauză. A doua victimă a fost abandonată pe o stradă întunecată după ce a fost descătușată.

Detalii Parchet

„În aceste împrejurări, în scopul pedepsirii persoanei vătămate G.M.I. pentru reproșurile adresate, 7 dintre inculpaţi având asupra lor armamentul din dotare au lipsit-o în mod ilegal de libertate, încătuşând-o şi transportând-o împotriva voinței sale pe un teren viran situat la periferia mun. București, sectorul 4, unde 5 dintre aceştia au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violențe fizice asupra victimei, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare și inferioare, dar și în zona degetelor mâinilor și a tălpilor. Totodată, unul dintre inculpaţi a supus persoana vătămată unor tratamente degradante. În tot acest timp, ceilalţi doi agenţi de poliţie au asistat în mod pasiv la violenţele exercitate asupra persoanei vătămate. După exercitarea actelor de violenţă, victima a fost abandonată pe respectivul teren viran”
Comunicat Parchetului de pe lângă Judecătoria București

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI