82 de migranți din spaţiul asiatic, găsiți de poliţiştii de frontieră la Timișoara

82 de migranți din spaţiul asiatic, găsiți de poliţiştii de frontieră la Timișoara
82 de migranți din spaţiul asiatic, găsiți de poliţiştii de frontieră la Timișoara

82 de migranți din Irak, Iran și Afganistan au fost depistați de către Polițiștii de Frontieră din Timișoara în ultima săptămână, potrivit Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Peste 80 de migranți din spațiul asiatic, depistați în Timișoara

În această săptămână, Polițiștii de Frontieră au depistat 82 de cetățeni din spațiul asiatic, care nu-și justificau prezența în municipiu. Cei care sunt solicitanți de azi în România urmează să fie sprijiniți pentru a se întoarce în Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din țară, deoarece acolo sunt înregistrați și cazați.

„În perioada 09.08.2021 – 13.08.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Timiş, Serviciului pentru Imigrări Timiş, lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş şi ai Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara au desfăşurat zilnic acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Pe parcursul acţiunilor au fost identificate, în mai multe locaţii de pe raza municipiului Timişoara, 82 de cetăţeni străini”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

După verificări, s-a stabilit că aceștia sunt cetățeni din Irak, Iran, India și Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 și 45 de ani. Majoritatea aveau documente temporare de identitate pentru solicitanții de azil, însă nu își justificau prezența pe raza municipiului Timișoara.

„După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil vor fi sprijiniţi pentru a se întoarce în Centrele Regionale de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi”, se arată în comunicat.

Acțiuni asemănătoare vor mai avea loc în Timișoara, și nu numai, pentru combaterea migrației ilegale.

11 migranti înghesuiți într-o mașină, prinși pe o sosea din Timiș

Mai mulți migranți au fost prinși într-un microbuz după ce au trecut granița din Serbia în România. Autovehiculul a fost oprit de polițiști între Comlosu Mare și Gottlob. La volan era un bărbat din România, în vârstă de 34 de ani. În autoturism au fost găsiți două femei și nouă bărbați, având vârste cuprinse între 20 și 51 de ani, provenind din India și Pakistan.

După continuarea cercetărilor, oamenii legii au descoperit că în operațiune mai era implicat un individ de 34 de ani, din Belgia. Acesta a fost capturat câteva ore mai târziu, încercând să părăsească România pe la Calafat.

Cei 11 migranți sunt cercetați pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat. Pe de cealaltă parte, românul și belgianul sunt cercetați pentru trafic de migranți. Pe numele celor doi s-a dispus măsura controlului judiciar pentru următoarele 60 de zile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI