81 de autobuze electrice pentru șapte localități din România. Ce mari orașe vor beneficia de acestea

81 de autobuze electrice pentru șapte localități din România. Ce mari orașe vor beneficia de acestea
Autobuze electrice noi pentru șapte orașe din România

Șapte mari orașe din România vor beneficia de 81 de autobuze electrice, cu o lungime de circa 10 metri, destinate transportului public urban de călători. Autobuzele și stațiile de încărcare vor fi puse la dispoziție de ofertantul declarat câștigător, BMC TRUCK & BUS.

Noi autobuze electrice pentru români

În viitorul apropiat vor fi încheiate contractele de furnizare pentru șapte municipii. Unul dintre acestea este Alexandria, care va beneficia de 10 autobuze electrice, 3 stații de încărcare și 10 stații de încărcare lentă. Valoarea totală a acestora se ridică la 19.074.000 lei. Un alt oraș care va primi autobuze electrice este Brăila. Aici vor fi livrate 11 autobuze electrice, 3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă, valoarea totală fiind de 22.219.998 lei.

În Constanța vor ajunge 21 de autobuze electrice, 5 stații de încărcare rapidă și 21 de stații de încărcare lentă, valoarea contractului fiind de 40.055.404 lei. Drobeta-Turnu Severin va avea 3 autobuze noi electrice, o stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă, în valoare de 6.059.999 lei. Municipiul Focșani va beneficia de 20 de autobuze electrice, 5 stații de încărcare rapidă și 20 de încărcare lentă, valoarea proiectului fiind de 38.148.000 de lei.

Lugoj va beneficia de 9 autobuze electrice, iar Slobozia de 7 autobuze electrice, valoarea totală a proiectelor fiind de 18.179.997 de lei, respectiv 14.140.003 de lei. În Lugoj vor fi 3 stații de încărcare rapidă și 9 de încărcare lentă, iar în Slobozia vor fi 2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă.

Probleme la noile tramvaie din Iași

Tramvaiele noi din Iași au fost puse în funcțiune de doar câteva luni, însă deja sunt probleme. Din cauza frigului, firele electrice îngheață, iar tramvaiele se opresc în mijlocul traficului. Vatmanii sunt nevoiți să coboare și să dea jos gheața cu lopata. Cu toate acestea, în momentul în care un tramvai se blochează, blochează și traficul minute în șir, spre nemulțumirile șoferilor și călătorilor.

Noile tramvaie au ajuns anul acesta, în luna septembrie, spre bucuria primarului și locuitorilor, fiind primele astfel de mijloace de transport noi cumpărate în ultimii 44 de ani. Valoarea totală a contractului din fonduri europene este de 32 de milioane de euro. Până acum au ajuns în Iași doar jumătate din cele 32 de tramvaie. Acestea vin de la compania poloneză PESA.

„Primăria îşi respectă promisiunea făcută ieşenilor de a face din transportul în comun un sistem de deplasare smart, sigur, ecologic. Îi invit pe ieşeni să circule cât mai mult cu tramvaiul şi cât mai puţin cu propriul automobil, pentru a arăta că le pasă de oraşul lor, de calitatea aerului pe care-l respirăm.

Călătoriile cu tramvaiul se vor desfăşura în condiţii ireproşabile. Primele două tramvaie PESA vor ieşi pe traseu joi. Inaugurarea va fi marcată printr-un moment oficial, la Palatul Culturii, unde va avea loc prezentarea oficială a tramvaielor.

La eveniment vor participa ambasadorul Poloniei în România, Maciej Lang, şi o delegaţie a producătorului polonez condusă de Krzysztof Zdziarski, preşedintele PESA Bydgoszcz SA”, a declarat primarul Mihai Chirica atunci când veneau noile tramvaie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI