Noile tramvaie din Iași stau blocate în depou. Motivul bizar pentru care nu pot fi scoase pe traseu

Noile tramvaie din Iași stau blocate în depou. Motivul bizar pentru care nu pot fi scoase pe traseu
Noile tramvaie din Iași stau blocate în depou. Motivul bizar pentru care nu pot fi scoase pe traseu

Noile tramvaie din Iași, cele cu care primarul Iașului, Mihai Chirica, era foarte mândru și exclama că este un moment istoric pentru oraș, se află deocamdată în depou. Municipalitatea a fost surprinsă când a aflat că peroanele unor stații din oraș sunt prea înalte.

Tramvaie de milioane de euro, blocate în depou

Cu toate că se știa de câteva luni de faptul că noile tramvaie vor sosi în vara acestui an în municipiu, reprezentanții Companiei de Transport Public Iași nu au realizat că unele peroane sunt prea înalte. Aceștia spun că tramvaiele vor putea fi văzute în oraș doar după ce 16 peroane vor fi reabilitate.

Acest lucru este obligatoriu pentru a se îndeplini toate condițiile pentru siguranță și confortul călătorilor. Compania de Transport a precizat, într-un comunicat de presă, că doar câteva dintre peroanele din oraș necesită modificări.

„În timpul în care noile tramvaie PESA, intrate în Depoul CTP Iaşi luni, 2 august 2021, se vor afla în procesul de pregătire pentru a putea ieşi la stradă, CTP Iaşi SA şi Citadin SA au demarat lucrări de modernizare şi adaptare a unor peroane vechi, care nu îndeplinesc condiţiile de utilizare optimă de către persoanele cu dizabilităţi ori cele cu mobilitate redusă. Din peste 100 de peroane de tramvai din Municipiul Iaşi, doar 16 necesită ajustare din punct de vedere al înălţimii şi al lăţimii. Dintre aceste peroane nu fac parte cele deja modernizate cu fonduri europene“, se arată într-un comunicat al CTP.

Oamenii au criticat că orașul nu a fost pregătit pentru noile tramvaie

Municipiul Iași nu a beneficiat de tramvaie noi de 45 de ani. Cu toate acestea, foarte multe persoane sunt de părere că orașul nu a fost pregătit din timp pentru folosirea tramvaielor. În afară de tramvaiele PESA, Iași va mai beneficia și de 16 tramvaie Bozankaya, 20 de autobuze electrice de 12 metri și 24 de autobuze electrice de 10 metri.

„La fel ca mulţi ieşeni, mă întreb ce au aşteptat cei de la Primărie, de la Compania de Transport. Au stat atâţia ani şi au aşteptat ca tramvaiele să se blocheze prin staţii? Ceea ce se întâmplă este departe de un management eficient, normal pentru al doilea oraş al ţării din punct de vedere al populaţiei, după capitală.

Nu există nici măcar scuza schimbărilor de la nivelul administraţiei locale. Avem acelaşi primar, aceeaşi şefi la compania de transport. Vor veni şi alte tramvaie, alte autobuze electrice. Oare ce surprize ne mai aşteaptă?

Ne vom da seama că nu vom avea unde să încărcăm autobuzele electrice, că nu avem capacitatea de a le încărca pe toate într-un timp foarte scurt de timp, că nu avem unde să le parcăm cât aşteaptă să fie încărcate?”, a transmis Bogdan Balanişcu, consilier local.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI