22 oct. 2024 | 20:49

7 lucruri din casa ta pe care ar trebui să le cureți cu lămâie, potrivit experților

Utile
7 lucruri din casa ta pe care ar trebui să le cureți cu lămâie, potrivit experților

Înainte de a apela la produsele chimice de curățare, ia în considerare ingredientele naturale pe care le ai la îndemână în casă, în cămară sau în bolul cu fructe. Folosirea ingredientelor naturale nu doar că este prietenoasă cu bugetul, dar este și ecologică.

Katie Dills, specialistă în curățenie din Mount Airy, Maryland, explică: „Produsele de curățare responsabile din punct de vedere ecologic sunt non-toxice și sustenabile, având un impact redus asupra mediului.” Utilizarea ingredientelor naturale în curățenie asigură siguranța ta și a celor din jur.

„Produsele chimice de curățare pot conține ingrediente mai dure și toxice care nu sunt sigure pentru tine, familia ta sau animalele de companie,” adaugă ea. Vestea bună este că multe dintre aceste ingrediente naturale se găsesc sub chiuveta din bucătărie sau baie.

„Produse precum oțetul, bicarbonatul de sodiu și lămâia pot fi folosite în diverse soluții de curățare pe care le poți prepara acasă,” afirmă Dills. Iată cele mai bune modalități de a folosi lămâia ca agent de curățare și deodorant pentru casa ta.

1. Curățarea cuptorului cu microunde

Curățarea cuptorului cu microunde cu ajutorul lămâii este simplă. Amestecă sucul de lămâie cu apă într-o cană și pune amestecul la microunde timp de câteva minute. Aburul generat va ajuta la îndepărtarea murdăriei, iar lămâia va lăsa un miros proaspăt.

2. Împrospătarea lenjeriilor de pat

Adaugă suc de lămâie în apa caldă în care îmbăi lenjeriile înainte de a le spăla pentru a le menține proaspete și albe. Folosește o jumătate de cană de suc de lămâie pentru cel mai bun efect.

3. Eliminarea mirosurilor de mâncare

Pentru a combate mirosurile neplăcute din bucătărie, amestecă câteva picături de suc de lămâie cu apă și pulverizează în întreaga încăpere. Evită însă utilizarea lămâii pe suprafețele din marmură, deoarece acidul citric poate deteriora aceste materiale.

4. Curățarea scurgerilor

Feliile de lămâie pot ajuta la curățarea și deodorarea dispozitivelor de măcinat resturi alimentare. Așază câteva coji de lămâie în aparat și pornește-l pentru a elimina mirosurile neplăcute.

5. Curățarea tocătoarelor

Pentru tocătoarele care au început să emane un miros, presară sare pe suprafață, lasă să acționeze câteva minute și apoi freacă cu o jumătate de lămâie. Clătește cu apă caldă și lasă să se usuce.

6. Îndepărtarea petelor de pe haine

Lămâia este eficientă în îndepărtarea petelor dificile, cum ar fi cele de sos de paste. Umezește pata cu apă rece, apoi freacă cu o felie de lămâie. Clătește bine după aceea.

7. Elimină mirosurile neplăcute

Coșul de gunoi și frigiderul pot acumula mirosuri neplăcute. Adaugă câteva picături de suc de lămâie pe un disc de vată și plasează-l în spatele frigiderului sau în fundul coșului de gunoi pentru a absorbi mirosurile.

Folosirea lămâii în curățenie nu doar că îmbunătățește mirosul casei tale, dar și contribuie la un mediu mai sănătos. Aceste metode simple și naturale sunt ușor de implementat și foarte eficiente!

Parteneri
Cuplu surpriză în showbiz. Cu cine l-a înlocuit Naomi Hedman pe Florin Ristei
Redactia.ro
De ce nu ar trebui să ceri niciodată felii de lămâie într-un restaurant. Detaliul neașteptat dezvăluit de o angajată
Click.ro
Care sunt cele două țări NATO pe care Putin le-ar ataca în cel mai negru scenariu al generalilor americani
Digi24
Adelina Pestrițu și-a arătat BUSTUL pe Internet. Imagini INCENDIARE cu bruneta!
Vocea.biz
'Actorul vostru, diavolul realității mele'. Un cunoscut actor e acuzat că și-ar fi bătut soția!
Unica.ro
Reguli noi la stabilirea salariului. Ce se schimbă pentru toți angajații
EVZ.ro
EXCLUSIV. Raluca Pastramă îl dă în judecată pe Ibrahim, fostul soț, după ce a filmat-o în ipostaze interzise! Imaginile au ajuns și la Pepe. Reacție dură la adresa celor doi bărbați
Spynews
S-a dat ordin la graniță. Șoferii care au interzis în Ungaria. Se aplică miercuri, 23 octombrie
Capital.ro
Ce a comentat Mihai Bendeac despre rochia de mireasă, de 80 de euro, a lui Theo Rose: "Femeia asta...". Reacția lui a stârnit internauții
Avantaje
ALERTĂ în SUA! S-a aflat cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al AMERICII. ȘOC TOTAL
Mediaflux
Noul cuplu bombă în showbiz! Naomi Hedman, fosta iubită a lui Florin Ristei, și fiul Ozanei Barabancea, Andrew, au o relație! | VIDEO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Babasha se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit: „Pe partea dreaptă a feței am o hemipareză”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro