Care sunt cele 7 alimente bogate în iod pe care le poți consuma? Mulți dintre oameni nu știu despre ele și de ce sunt atât de importante. Iodul este un mineral în sinteza hormonilor tiroidieni, iar modificarea sa din organism poate duce la tulburarea metabolismului bazal. Ce spun specialiștii și ce trebuie să incluzi în dieta ta zilnică? O alimentație echilibrată este foarte importantă pentru starea ta de sănătate.
Iodul este important în alimentația noastră, iar lipsa sa din organism este una din principalele cauze ale tulburărilor legate de tiroidă. Oamenii au nevoie de o cantitate mare de iod, dar necesarul zilnic se dublează în timpul sarcinii și pe parcursul alăptării.
Deficiența lui poate provoca rău copilului, dar cu toate astea există multe alimente bogate în acest mineral care pot fi consumate cu ușurință în acest sens. El este necesar pentru menținerea funcționalității metabolismului celular. Care sunt alimentele?
Acestea sunt cele mai importante și bogate alimente în iod care trebuie să fie introduse în alimentație. Oamenii au început să consume din ce în ce mai mult ton în diverse forme.
El poate fi adăugat într-o rețetă de paste calde cu sos roșu sau paste reci cu ton și alte legume. Desigur că în supermarket-uri poți să îl găsești în suc propriu, în diferite sosuri sau în ulei de floare ori de măsline.
Cel mai simplu este să alegi o salată ușoară pe care să o mănânci la prânz și în care să pui: ceapă roșie, porumb și fasole neagră.
Bucatele nu au gust fără sare, așa că cel mai simplu este să condimentezi cu grijă și echilibrat rețetele pe care le prepari pentru cei dragi.
Carnea de pui este deja adorată de toată lumea, indiferent dacă ții o dietă și trebuie să o ai în prim-plan sau pentru că doar îți place.
Cel mai bine este să sari peste orice mod preparat cu mult ulei și multe condimente și să o gătești la abur, pe grătar sau la cuptor.
Creveții sunt și ei iubiți în special alături de un orez italian sau în celebrele preparate grecești cu sos roșu și brânză feta. Află că poți face o salată sănătoasă și bogată în iod din algele de mare, deși nu mulți ar alege-o pentru un prânz sau o gustare.