Vine vara și odată cu ea încep să își facă apariția și nesuferiții țânțari. Întrucât soluţiile şi spray-urile anti-ţânţari disponibile în comerţ conţin adesea pesticide periculoase pentru organismul uman, o soluție mai bună constă în remediile şi ingredientele naturale. Așadar, care sunt cele 6 soluții naturale care alungă țânțarii.
Țânțarii pot fi ținuți la distanță cu ajutorul unor plante. Astfel, trebuie să plantezi în grădina ta sau în ghivece gălbenele, iarba mâţelor şi rozmarin. Aceste plante emit mirosuri neplăcute pentru ţânţari şi îi va ține la distanţă de casa sau apartamentul tău. S-a dovedit ştiinţific că tiofenul, compusul insecticid conţinut de diferite specii de gălbenele, poate provoca chiar moartea nesuferiților ţânţari.
Nu este garantat că doar câteva gălbenele vor expune insectele la un nivel de pesticide suficient de înalt încât să le omoare. În plus, dacă plantezi gălbenele alături de alte plante, ierburi şi flori, un colţ biodivers de vegetaţie, acestea vor atrage păsări colibri şi alte păsări care te pot scăpa de ţânţari.
O altă modalitate de a scăpa de țânțari este uleiul de eucalpit cu lămâie. Trebuie să aplici pe piele câteva picături. De asemenea, pune cinci picături de ulei într-o cană cu apă, după care pune amestecul într-un recipient din plastic pentru spray şi aplică două sau trei puf-uri înainte să ieşi din casă. Aroma uleiului nu va mai lăsa ţânţarii să intre în casă.
Un alt remediu împotriva țânțarilor este uleiul de citronella. Ţânţarii urăsc citronella la fel de mult cum urăsc şi mirosul de ulei de eucalipt.
Cei care vor să scape de țânțari mai întâi trebuie să scape de orice potenţiale surse de apă stătută. Ţânţarii adoră apa stătută şi o folosesc drept mediu de înmulţire.
Chiar şi un ghiveci mai mic pentru plante care a fost lăsat la aer şi umplut cu apă de ploaie poate constitui un mediu potenţial de înmulţire pentru nesuferitele insecte.
De asemenea, un alt remediu împotriva țânțarilor îl constituie ventilatoarele. Conform entomologilor, ţânţarii scad în activitate când rafalele de vânt depăşesc 16 kilometri pe oră.
Astfel, un ventilator cu viteza stabilită la un nivel înalt ar trebui să producă o rafală suficientă pentru a îndepărta țânțarii. În plus, ventilatoarele ajută la disiparea dioxidului de carbon pe care îl expiri şi la reducerea căldurii corporale, factori care atrag ţânţari.
Nu în ultimul rând, țânțarii pot fi îndepărtați cu ajutorul uleiului de lavandă și al uleiului de neem. Țânțarii nu pot suferi mirosurile emanate de aceste plante, astfel că te vor lăsa în pace.